96 entry daha
  • ciddi anlamda filmi beğendim. ata demirer bence eyvah eyvah sonrasındaki en iyi senaryosunu yazmış, demet akbağ da onun projelerindeki en iyi oyunculuğunu sergilemiş. filmi sözlükte sert dille eleştirenlere de şaşıyorum.

    şahsen türk komedi filmlerini genellikle gıdıkla da güleyim tarzı esprilere sahip olması ve ana avrat küfürlerle millete güldürmeyi çalışmaları nedeniyle sevemiyorum. bu kategoriye sokmadığım ve gerçekten beğendiğim yerli komedi filmleri deyince aklıma ilk gelenler vizontele, organize işler, hokkabaz ve eyvah eyvah. hedefim sensin'i de bunların arasına çok rahat ekleyebilirim.

    tabii ata demirer'in yine kendini tekrar ettiği noktalar var. kuzey ege ve trakya takıntısı, filmde 2-3 kez şarkı söylemesi, oynadığı karakterin gene iyi niyetiyle sıklıkla pot kıran bir tip olması ve bu karakterin yine karanlık tiplere bir şekilde bulaşması ilk aklıma gelen ata demirer filmlerinin özellikleri. ancak bu artık kemikleşmiş özellikleri çok iyi bir senaryoya yedirmesi sonucunda başarılı bir komedi çıkmış. demet akbağ oyunculuğuyla resmen hedefim sensin'i alıp götürüyor. zaten bir demet tiyatro'dan da bildiğimiz gibi farklı tiplemeleri başarıyla canlandıran oyuncu, hedefim sensin'de ruh hali inişli çıkışlı olan bir karakteri müthiş oynamış. esprilerin çoğu gerçekten iyi. küfüre dayalı espriler az var ve onlar da son derece düzgün kullanılmışlar. ata demirer ve demet akbağ dışındakilerin de oyunculukları başarılı olması, elbette ki filmin daha da komik olmasını sağlamış.

    yalnız hedefim sensin'in en büyük dezavantajı, fragmanının bazı kilit noktaları seyirciye göstermesi. seyirci çekmek için çok önemli bazı sahnelerini yapımın tanıtımına koymak, sinemaya gelenin senaryo anlamında merakını zayıflattığı bir gerçek. bence fragman daha dikkatli hazırlanmalıydı. gerçi recep ivedik gibi bir maskaralığın ilgi çektiği ülkemizde, seyirciyi sinemaya çekmek için önemli dediğimiz sahnelerin harcanmış olma ihtimali de hiç az değil.

    sonuç olarak, hedefim sensin'in başarılı bir komedi filmi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. ata demirer'in çok komik yazmış olduğu bir senaryoyu demet akbağ'ın oyunculuğuyla şahlandığını görüyoruz.
138 entry daha
hesabın var mı? giriş yap