8 entry daha
  • bu kufurle ilgili ilginc bi anim var..

    zamaninda babamin ailesini ziyarete edirnenin bi koyune giderdik.. tabii istanbuldan geliyoruz, arabada hediyeler vs oranin ilahjydi babam..
    bizim koy girisine o zaman rahmetli dedem ve kahve arkadaslari gelir, bize arabanim kenarindan yurumek suretiylr eskortluk yaparlardi..

    hepsi nur icinde yatsin, kalanina allah uzun omir versin..

    gene boyle bi seans edirnede koye giricez.. bi baktim dedemler citanin gerisinde duruyo ama bize gelmiyolar.. orda bi kargasa var.. dedem ve arkadaslari ellerindeki bastonu kaldirmis, iki uc capulcu kilikli gencle tartisiyolar..

    babam arabayi kenara cekti, annem kucuk kardesimle kaldi pusette.. ben babamin kucaginda olay mahalline yurumeye basladik..

    zaten siveleri bana zor geliyo el kadar cocugum.. bi de kufurlesiyolar, bagirarak konusuyolar iyicene tirstim..

    olay bu iki capulci gencin, dedemin bi arkadasinin bahcesindeki cimleri ve turlu meyve sebzeyi calmasiyla sekillenmis.. bunlar zaten civar koylerden "duskun" insanlarmjs.. orasini bi sekil anladim..

    bilhassa kucik tombul patlicanlar ve ay cicegi kutsaldir trakyada... saksuka icin herhalde..

    nese.. babamin buyuk amcasi bana uc metre gibi gelirdi o zamanlar.. cok sessiz bi adamdi.. bemi kucagina oturtur, eskimis nane sekeri verirdi hep.. o nane sekeri kim bilir kac yillik.. sonra namaza giderken beni alir, namaz cikisi koy bakkalindan istedigim her seyo alirdi.. ruya gibiydi.. isin tek ilgnc yani, asla konusmazdi.. karisi nazmiye yenge mesela gozleriyle anlasirdi.. adam sevmiyo konusmayi napican..

    simdi o genc cocuklar agliyo bagriyo gotlerini yirtiyo.. bizim yaslilar da homurduyolar filan.. genc cocuklardan biri sumuklerini eliyle sildi, o elle de buyuk amcaya hareket yapti " sus be" gibisinden.. buyuk amca bekledi bekledi.. bi anda sessizlesti her yer " seni am paparasi" diye bi bagirdi..

    ben o zaman 9 yasindayim.. bana papara lafi bi komik geldi bi komik geldi.. nasi guluyorum ama.. gerginlik dorukfa orda ben yerlere yatiyorum gulmekten.. ciddi ciddi babamin kucagindan inmek zorunda kaldim.. buyuk amca arkasini dondu, gitti.. dedem bana bakiyo kizanim noluyo diyo..

    beni bi gulme aldi allah sizi inandirsin.. o cocuk aklimla ne icime girdiyse artik.. hala daha papara lafini asiri komik bulurum..

    evet anim bu kadar..
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap