13 entry daha
  • hayvanlar ötesi güzellikte bir 2. fragmanla, avangers'a hatta tüm marvel'a buralar sadece senin değil mesajını vermiş. mayıs ayında kapışacak bu iki film için şu an godzilla reyiz açıkçası beni daha çok heyecanlandırıyor. ülkemizde maalesef godzilla 1998 yılında roland emmerich tarafından çekilen sikik filmi ile tanınıyor, benim jenerasyonumdan insanlar da sırf bu film yüzünden godzilla'yı tek amacı bir şehri yakıp yıkmak üzerine kurulu koca bir kertenkele sanıyorlar (gerçi o filmde godzilla kendisinin imza hareketi olan, ağzından radyoaktif enerji ışını yani kısaca (bkz: atomic breath)'i bile kullanamıyordu, filmdeki boyu da 100 metreydi, binalara falan tırmanıyordu, rezilliğe gel. daha sonra filmin adı godzilla'ya yakışmıyor diye sadece zilla diye anılmaya başlandı)

    japonya için ise godzilla, nagasaki ve hiroshima'nın ete kemiğe bürünmesidir. atom bombası sonrası japon halkının yaşadığı trajedi'nin en gerçekçi yansımalarından biridir. 1954 yılında yaratılan godzilla daha sonraları yavaş yavaş bir anti-hero olmaya doğru evrilir. gojira ortaya çıkmışsa dünya üzerinde birşeyler ters gitmekte, o ise bunu tekrar dengelemek için ortaya çıkmaktadır. godzilla yapılması gerekeni yapmak için suların içinden gelen durdurulamaz bir fırtınadır. o dünya'nın içinde bulunduğu dengesizliği ortadan kaldırana kadar karşısında duranlar insan veya yaratık her neyse, amacını gerçekleştirmeden asla geri adım atmayacaktır. düşmanları anguirus, king ghidorah, mechagodzilla, gigan ve daha niceleri... yancıları rodan ve mothra ile gojira'nın evreni dopdolu bir evrendir.

    yine roland emmerich kazmasını suçlayacağım, 1998 yılında öyle siktiriboktan bir film çekmiş ki adam, ülkemizde neredeyse godzilla'nın elle tutulur hiçbir fanbase'i yok.
    bu kadar arka planı dolu, felsefesi olan, badass bir karakterin sadece koca bir kertenkele olarak anılıyor olmasını maalesef bu yarrak kürek filme borçluyuz. allah belanı versin ulan roland. neyse ki 2014 yılında legendary bu işe tekrar bir el attı ve gareth edwards gibi başarılı bir yönetmenle monsterverse yaratıldı.

    gareth edwards godzilla'nın gerçek karakterini, anti-hero özelliklerini, şanına yakışır görünüşünü, ve signature move'u olan atomic breath'i geri getirerek son derece tatmin edici bir film yapmıştı. şimdi godzilla king of the monsters ile gojira'nın o zengin evreni, eski filmlerin geleneklerine bağlı bir yönetmen olan michael dougherty ile bir sonraki seviyeye çıkacak gibi gözüküyor. bal porsuğu yürekli asil reyisimiz godzilla önderliğinde, mothra, rodan ve king ghidorah, üstüne üstlük arkada bangır bangır akira ifukube'nin orjinal müziğini duyacağımız bu filmin entry sayısı neden bu kadar az diyorsanız, evet yine bildiniz, bunu amın evladı roland emmerich'e borçluyuz. ulan koca bir nesli godzilla'dan ettin ey roland.
94 entry daha
hesabın var mı? giriş yap