4 entry daha
  • havalimanına, iett ile istanbul büyükşehir belediyesinin (ibb) şirketi istanbul otobüs a.ş'nin yeni markası "havaist" hatlarıyla da ulaşım sağlanacak.

    istanbul havalimanı'na, havaist'in "ist1-ist2-ist7" ile "ist19" ve iett'nin "h2-h3-h4" hatlarıyla seyahat edilebilecek.

    "havaist" otobüslerinin ilk etapta belirlenen hat ve güzergahları ise şöyle:

    "ist1" istanbul havalimanı-yenikapı hattında yenikapı, bakırköy ido, kuleli, başakşehir metrokentten geçerek istanbul havalimanı'na ulaşacak.

    "ist2" istanbul havalimanı-tüyap hattında tüyap, cumhuriyet mahallesi, bahçeşehir merkez'den geçerek istanbul havalimanı'na gidecek.

    "ist7" kozyatağı metro-istanbul havalimanı hattı; kozyatağı metro, tepeüstü, kavacık köprüsü'nden istanbul havalimanı'na varacak.

    ist19" taksim-beşiktaş-istanbul havalimanı hattı; abdülhak hamit caddesi, beşiktaş meydan, zincirlikuyu metrobüs ve göktürk emniyet amirliği'nden istanbul havalimanı'na ulaşacak."

    iett'nin "h2" hattını kullanan otobüsler, mecidiyeköy metrobüs, çağlayan, nurtepe, hasdal, kemer yolu, orman yolu, kıyı emniyeti ve ihsaniye kavşağı’ndan geçerek, istanbul havalimanı'na ulaşacak.
    "h3" istanbul havalimanı-halkalı hattında ise gümrük, 4.cadde, rumeliler, atatürk mahallesi, demirciler sitesi’nden istanbul havalimanı'na otobüsle gidilecek.

    "h4" istanbul havalimanı-atatürk havalimanı hattındaki otobüsler de atatürk havalimanı, bahçeşehir metrokent' ten geçerek istanbul havalimanı'na hareket edecek.

    havalimanının ocak ayına kadar tam kapasite olarak hizmet veremeyeceği için otobüs saatleri, mevcut uçuş planına göre kademeli belirlenecek.

    bütün ödemelerin istanbulkart üzerinde yapılabileceği hatların ücreti, en kısa mesafe 12, en uzun mesafe ise 30 lira olacak şekilde belirlendi.

    yolcular, akıllı telefonlarıyla otobüslerin geliş-gidiş saatlerini takip edebilecek.
138 entry daha
hesabın var mı? giriş yap