8 entry daha
  • tmsf 'nin el koyduğu şirket. "ismimizi türkçeleştirmeye karar verdik" in altını kazıyınca neler çıkmıştır neler..
    (bkz: bascuda com/@carlos)

    copy paste
    tasarruf mevduat sigorta fonu (tmsf), bank banka hissedarları ile bağlantılı şirketlerin yönetimine ve sahipliğine el koymasına olanak sağlayan 5020 sayılı yasayı, bu kez ünlü bir siyasetçi için kullandı.

    anap döneminin parlak ve etkili bakanı güneş taner ve oğlu kamil taner'e ait alışveriş sitesini (www. bidolu.com) işleten tank internet a.ş'nin yönetimi, tmsf'ye geçti. tmsf, söz konusu şirkete, uzan ailesi ile bağlantısını dikkate alarak sessiz bir operasyonla el koydu.

    el konulan şirket, aylık 2 trilyon liralık cirosuyla türkiye'nin en büyük elektronik alışveriş sitesiydi.

    bağlantı nereden?

    tmsf, el koyma işlemini, tank internet a.ş. ile uzanlar'ın ortak olduğu bir başka internet şirketi (filpark) arasındaki organik bağı dikkate alarak gerçekleştirdi.

    yapılan araştırmaya göre, baskuda isimli alışveriş sitesini işleten filpark'ın yüzde 80'i kamil taner'e aitti. geri kalan hisseler işe (yüzde 20) uzan ailesi'yle bağlantılı şirketler (standart telekom, rumeli holding) ile bazı şahısların üzerinde görünüyordu.

    internet sitelerinin isim hakları ise doğrudan rumeli holding'e aitti.

    kayıtlara göre rumeli holding isim hakkını kullanması için filpark'a 2006'ya kadar yetki vermişti.

    imar bankaşı'na el konulmasının ardından, 11 ağustos 2003 tarihinde, filpark, internet sitelerinin isim hakkını, ortakları arasında uzan ve taner ailesi'nin yer almadığı tank internet as'ye devretti. www.baskuda.com sitesi ise www.bidolu.com ismine dönüştürüldü. güneş taner'in oğlu ve gelini ise bidolu.com sitesinde maaşlı yönetici oldu.

    tmsf, www.bidolu.com sitesine servis sağlayıcı hizmetini veren rt.net kayıtlarını incelediğinde ise önemli bir ipucu yakaladı. kayıtlara göre, internet sitesi güneş taner'in idari sorumluluğunda yayınlanıyordu. bu bağlantı el koymanın "hukuki gerekçesini" oluşturdu.

    tmsf'den edinilen bilgiye göre, söz konusu internet sitesinin 2004 yılı cirosu 25 milyon doların üzerinde.

    anap iktidarları döneminde bankalardan da (hazine'den sorumlu olduğundan) sorumlu devlet bakanı olan güneş taner, siyasi yaşamı boyunca uzan ailesi'ne olan yakınlığıyla tanınıyordu.

    siyasi yaşamı sona erdiğinde uzan şirketlerinde danışmanlık görevi yaptığı da bilinen taner'in, zamanında imar bankası'nın etkin olarak denetlenmemesindeki rolü sorgulanmıştı.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap