7 entry daha
  • haluk şahin'in kategorize ettiği meslek erbabı. şöyle ki;

    1) danışma ihtiyacımızı gideren köşe yazarları. bunlar uzman oldukları konuda kafamızdaki sorulara yanıtlar veriyorlar. uzmanlık alanları ekonomiden hukuka, gönül işlerinden çiçeklere, spordan teolojiye değişebiliyor.

    2) yaşadığımız dünyayı anlama ihtiyacımızı gideren köşe yazarları. bu türden yazarlar sürekli değişen dünyayı yorumlama çabamıza katkıda bulunuyor, bulanık konuları kafamızda netleştirmemize yardımcı oluyorlar.

    3) küfretme ihtiyacımıza cevap veren köşe yazarları. bizi sinirlendiren konularda 'kötü adamlar'a en sert şekilde bağırarak rahatlamamıza yarayan, bir çeşit 'katharsis' sağlayan yazarlar bunlar. bizde ve dünyada en çok onlar okunuyor.

    4) küçümseme ihtiyacımızı doyuran köşe yazarları. 'hadi yahu, bu ebleh heriften de köşe yazarı olabiliyorsa benden köşe yazarlarının kralı çıkar!' dedirten ve 'acaba bugün hangi zırvaları yumurtlamış?' türünden bir merakla okunan yazarlar. onları okuduktan sonra kendimize güvenimiz artıyor, bayağı akıllı olduğumuzu düşünmeye başlıyoruz. (radikal/23.10.2005)
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap