10 entry daha
  • (bkz: insanlıktan çıkmak.)

    aslında insanlıktan çıkmak değil belki de. insan olmak böyle bir şey belki de. insan ve insanlık pis bir nüveyle yoğrulmuş bir şey belki de. şiddet, acı, öfke, işkenceyi ayılar ya da kelebekler bulmadığına göre... bunu yapanlar insan olamaz değil, bizatihi insandan başka bir yaratık yapamaz böyle bir şey. bu kadar rezil olabilmek için sadece insan olmak yeterli. minicik bebeklerden çocuklardan ne ister bir insan?!?! üstelik de potansiyel bir anneyse* (belki de zaten annedir??)

    birdenbire gözümün önüne bütün insanlık tarihindeki yüzkaraları döküldü bir bir... sanki çocuklar, bebekler ilk defa mı işkence görüyor? her dönem her mekanda yaşanıyor bunlar işte, böyle bir dünya burası (başka bir dünya mümkün mü gerçekten??) fırınlarda yakılmadı mı çocuklar, ambargolar altında ilaçsızlıktan hasta olup ölmedi mi birbiri sıra, savaşlarda yitip gitmedi mi, çernobillerle sakat kalmadı mı, atom bombaları altında ezilmedi mi??? hangi birisini sayayım??

    insanlık tarihi öyle kara sayfalarla dolu ki, bu haberle içimde patlayan öfke bütün bu sayfaları gözlerimin önüne serdi, iyice büyüdü öfkem, acım...

    o fotoğrafları gördüm ya, ağlayan minicik çocukları... hangi hak hangi hukuk hangi adalet allahın belası dünya? hangi adalet? senin adaletin yok. yok işte. yok.
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap