• onca pms konulu başlık arasında olmaması garip ama gerçek. (ara: pms)

    öncelikle pms zamanı dellenen iştahın aynen aşermede olduğu gibi kiloya bir etkisi olmadığını belirtelim. tabi ikisinde de konseptten çıkmamak kaydıyla.

    pms yemekleri ilk olarak sinsice kendini gösterir. normal öğünlerde birden artan tuz ihtiyacı, yemek sonrası adet olmadığı halde "tatlı bir şeyler var mı" diye sormalar, tv karşısında çerçöp pislik yemeler başlar.

    bünyede ani şişkinlikler de kendini gösterdiği için yenenler de fazla gelir ve sonunda "aaa ulan pms gelmiş" aymasıyla durum legalize olur. bu aydınlanma anı; pms'li kişinin şen şakrak buzdolabına seyirttiği andır.

    pms iştahı pms bunalımları ile kolkola gezdiği için artık ota boka yemek yeme bahanesi olarak bakılabilir. çok sinirlendin, ye bir gofret; yoruldun, çorbaya dal, canın sıkıldı, çekirdek çitle; televizyonda bir şey yok, dondurma ye; çok güzel film var, cipsi lüptet...

    bu dönemde sinirsel zayıflık da had safhada olduğu için özellikle karbonhidrat ve şeker ağırlıklı şeyler ilgi odağı olur. iyi de gelir. makarna ve börek tüketimi, nutella ve gofretler ilaçtır, can dostudur. neyse acıktım, kısa kesiyorum, ezcümle; süper yemeklerdir.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap