• edit4: barış ali özkesene (b. ali -> bali) yardımcı olmak isteyen arkadaşlar cimer'e balinin ceza almasını sağlayan kanun maddesinin ne kadar yetersiz, detaysız olduğunu iletebilir. örnek metni alta bırakıyorum. lütfen gönderin arkadaşlar.

    2018 senesine gelmemizden ve verilen sanat eserleri sayısının gittikçe artmasından hareketle, kanunumuzda bulunan 190. maddenin 2.fıkrasının değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. sınırları çok geniş olan, suçlu olmayanların da cezalandırılmasına sebebiyet verebilecek, ifade özgürlüğümüzü kısıtlayan ve zan altında bırakan söz konusu maddenin bu fıkrası, hiçbir şekilde aklından uyuşturucuya özendirmek geçmeyen ve sanatını icra eden insanların özgürlüğüne ket vurmak olur ve bu durum ülkemize yakışmamaktadır. bu madde, alt başlıklara dökülerek detaylandırılmalı ve yapılan hangi eylemlerin ne şekilde bir yaptırım getireceği açıklama bakımından genişletilmelidir. bu maddenin,gelişen teknolojiye ve medya araçlarına uyum sağlamadığı görüşündeyim. bu maddenin değişikliği, gençlerimizin mağdur olmadan, sınırlarını tanıyarak kendilerini özgürce ifade etmelerinin önündeki engeli kaldıracaktır. kanunda yer alan bu suçun alt sınırının 5 yıl gibi inanılmaz boyutta bir ceza olduğu da düşünüldüğünde, madde 190/2'de belirtilen uyuşturucuya özendirme suçu,daha geniş kapsamda ele alınmalı, sınırları daha net belli edilmelidir. hatta “uyuşturucuya özendirecek yayın yapmak” suçuyla narkotik birimlerimiz değil, siber suçlar birimimiz ilgilenmelidir. tck’nın 190/2 maddesinin düzenlenmesi etraflıca bir araştırmayla akademisyenlerden ve uzmanlarımızdan yararlanılarak yapılması gençlerimizin ifade özgürlüklerinin önündeki bu büyük engeli kaldırmaya yarayacaktır.
    gereğinin yapılmasını arz ediyorum.

    edit3: geçen sene gözaltına alındıktan sonra serbest kalınca ilk yaptığı iş o videoları silmek oldu. korktugu için konsept değiştirdi. bu yüzden video yok.

    edit2: hangi video oldugunu sormuşsunuz. hangisi olduğunu bilmiyorum ama zaten şikayet edilen şey video değil, videonun girişi. o dönem pek çok videosu benzer şekilde başlıyordu. merak edenler için anlatıyorum. girişte bir karaktere bürünüyor ve elindeki çakıdan un kokluyor ya da masaya döktüğü unu bıcakla filmlerdeki gibi ayırıyor. benim bildiğim bu. he diyeceksiniz ki hangisi olduğunu bilmiyorsan neden konuşuyorsun? çünkü elemanın bütün videolarını bildirim alıp izliyordum ve hiç uyuşturucunun ne kadar havalı olduğunu ima eden bir video çekmedi. yahu bu adam psikiyatrların çok kolay ilaç vermesini eleştiren, azcık moraliniz bozuk diye psikiyatr a gitmemenizi söyleyen bir adam. uyuşturucuya asla özendirmedi. sadece bununla dalga geçti. seyf diye bir kanal var. futbol mizahı yapıyor. poşet koklayıp, adamsın quaresma dedigi videoyu herkes biliyordur. onu yaptığı için uyuşturucuya özendirmekten tutuklandığını düşünün. aklınız alıyor mu?

    edit: rica etsem başlığa bakan arkadaşlar entrymi favlamakla kalmayıp entry girebilir mi? ne kadar çok entry girilirse o kadar iyi. #freebalishow

    20 li yaşlarda bir genç youtube da mizah videoları çekiyor ve uyuşturucuya özendirmekten 2 yıl hapis cezası alıyor. adaletiniz batsın. kendisinin milyonlarca takipçisi olmadığı için bunu kimse bilmiyor. ezhel içeri alındığında nasıl tepki koyduysak ve salındıysa barış ali için de aynısını yapmalıyız. lütfen sırf tanımadığınız için tepkisiz kalmayın. gencecik, suçsuz biri 2 yılını kaybetmesin.

    kız arkadaşının olayları özetledigi tweet zincirini bırakıyorum.

    bali en mutsuz günlerimde, en depresif anlarımda bile videolarıyla beni güldürmüş ve rahatlatmıştır. ben ki kendime zarar verecek kadar bunalıma girmiş biriydim. normale döndüysem bunda onun payı büyüktür. hatta alkolik birine dönüşmememde çok büyük etkisi vardır. spor yapmaya teşvik eden videosu olsun, depresyonla ilgili videosu olsun, anksiyeteyle ilgili videosu olsun bunlar insanları bunalıma sokup uyuşturucu kullandırtacak videolar degil, tam aksine her türlü uyuşturucudan uzak tutacak videolar.

    lütfen bu konuya gerekli tepkiyi gösterin ki balinin 2 yılı hapiste geçmesin. nasıl ezhel salındıysa, nasıl deepturkish web salındıysa bali de salınsın.

    edit: ilk kez baslik aciyorum. hatam olduysa mesaj atin da duzelteyim lütfen.
96 entry daha
hesabın var mı? giriş yap