11 entry daha
  • nice barbaros'lar yeti$tirmi$ bir milletin belkide son barbarosvari kaptanidir. kumandani oldugu hamidiye ile ege ve akdenizde buyuk i$ler ba$armi$tir. hem de bu i$leri kidemli yuzba$i rutbesinde iken gercekle$tirmi$tir. mustafa kemal'den daha cok taninan ve sevilen bir sima olmu$tur canakkale zaferi oncesinde.

    1913-1914 seneleri arasinda surekli ege, akdeniz ve kizildeniz dolaylarinda dolanip durmu$, pe$indeki onlarca du$man gemisine kendisini batirma imkani vermeden bircok stratejik noktayi imha etme ve bazi onemli gemileri batirma $erefine nail olmu$tur.

    ali fuat pa$a gibi mustafa kemal'in anadoluya gecme planlarindan haberdar olan ilk insanlar arasindadir. kendisi bahriye subayi oldugu icin anadoluya herhangi bir atama alamadigi icin bandirma uzerinden kendi arzusu ile anadoluya gecmi$tir.

    soylenir ki henuz yeni cikmi$ oldugu seferlerinden birinde hamidiye'nin ba$ tarafina konan bir bayku$ geminin tayfasini panige surukleyince mavzeri eline aldigi gibi bayku$u kaptan ko$ku dolaylarindan hacamat etmi$tir. bu seferi kazasiz belasiz tamamlamayi da ba$armi$tir.
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap