2 entry daha
  • a+b+c=e+f+g esitligini saglayan herhangi 6 sayi olmaktan oteye gidemeyen sayilardir. biraz dikkatli bakmak yeter. ya da biraz matematik bilmek. ataturk bosuna dememis hayatta en hakiki mursid ilimdir diye. ilimden bihaber olursan boyle gizeme de inanirsin lanete de.

    --------------------------------------------
    edit: neden kotulendigini anlayamadigim az sayida entry imden biri de bu entry oldu.... isterseniz beraber dusunelim

    (i)"a+b+c=e+f+g esitligini saglayan herhangi 6 sayi olmaktan oteye gidemeyen sayilardir." demısım... burda yanlis bi durum yok sanirim...en azından butun sayilara bir ekleyip deneyelim ve beraber gorelim:

    _5_+__9__+_43_-_17_-_24 = 16
    _+____+_____+____+___+___+
    _9_+_43__+__5_-_24_-_16 = 17
    _+____+_____+___+____+___+
    43_+__5__+__9_-_16_-_17 = 24
    _-_____-______-___-____-____-
    17_+_24__+_16_-__9_-__5 = 43
    _-_____-_____-____-_____-___-
    24_+_16__+_17_-__5_-_43 = _9
    _=____=_____=____=___=___=
    16_+_17__+_24_-_43_-__9 = _5

    (ii)"biraz dikkatli bakmak yeter" demisim. bu cumlede kotulenecek bi yer goremıyorum. cumlenin de acikca soyledigi gibi, "kare"ye dikkatlice baktigimizda bu karenin aslinda sedece 15 + 16 + 23 = 42 + 8 + 4 denkleminin evrilip cevrilip tekrar tekrar yazilmasindan ibaret oldugunu goruyoruz.

    (iii)"ya da biraz matematik bilmek."... ? bu cumle bıraz agresif algilanmis olabilir. olabilir mi? olabilir olabilir...

    (iv)"ataturk bosuna dememis hayatta en hakiki mursid ilimdir diye. ilimden bihaber olursan boyle gizeme de inanirsin lanete de." = kendini akilli zanneden, halki da gerizekali yerine koyan, bu yolla reyting-kar-avantaj elde etmeye calisan herkesin allah belasini versin.* ayriyetten, kendini gelistirmeyen, egıtıme gerektıgı onemi vermeyen, verenleri kotuleyen herkesın de allah belasini versin...

    eee? nesi kotu bunun?
179 entry daha
hesabın var mı? giriş yap