6 entry daha
  • derse yetismek icin kalkmis, giyinmisken seytan durter, sabredemez "dur bi evi ariyim dersiniz". evdekilerin telasli sesleri o resmi canlandirir gozunuzde. herkes giyinmis, bayramlasilmis, babaannenin yillardir degismeyen bayram menusunu yemek uzere sofraya oturulmustur. oyle ki babaanneniz senede birden fazla kullanmaya kiyamadigi islemeli yemek takimlarina en sevdiginiz yemekleri coktan koymus, birbirini her gun goren insanlar sanki uzun zamandir gorusmemis edasiyla sohbete dalmislardir. sesiniz dugumlenir, babanin telefonu uzattigi babaanneniz hemen anlar*, "yavrum aglama kiyamam" der, o dedigi anda da siz aglamaya baslarsiniz. teselli sozcukleri, iyi dilekler, yureklendirmelerle dolar cumleler, sizse agladiginiza bin pisman sahte kahkahalarla cevap verirsiniz. herkes alir telefonu eline, bir kac cumle soyler, sonra sesler uzaklasir sanki, telefon kapanir.
    siz her sene bayram sofralarindan eksilenlerin acisini yasamaya yeni yeni alismisken, bu sefer resimden silinenin kendi yuzunuz oldugunu farkediverirsiniz. iciniz burkulur.
    elde telefon zihninizden gecenleri toparlamaya calisirken, birden yasadiginiz yerde kimsenin bayram yapmadigi akliniza gelir. hava da cok soguktur zaten, hem gunes de yoktur...cantanizi birakir, soyunursunuz. donersiniz yataginiza. aglamiycam der, uyandiginizda kalbinizi sikistiran her neyse sizi terketmesi icin dua edersiniz.

    hem iyi bayramlar degil midir bugün...

    (bkz: yurt disindayken en cok ozlenen seyler)
196 entry daha
hesabın var mı? giriş yap