8 entry daha
  • kurulu olduğu arazinin sahibi, o zamana kadar koyunculukla uğraşan alexander ailesinin hayatını değiştiren, yüzüklerin efendisi filminin dünyamıza bıraktığı fantastik güzellikte köy.
    yüzüklerin efendisi üçlemesi için frodo ve amcası bilbo'nun yaşadığı yer olan shire içindeki hobbiton'un inşa edilebileceği uygun bir arazi arayan peter jackson'un film çekim yerlerinden sorumlu ekibi bu arazi üzerinden geçerken hobbiton için çok uygun olduğunu fark edip peter'a bahsediyor. hiçbir şeyden haberi olmayan arazi sahibi alexander ailesinin kapısı 98 yılının bir cumartesi günü film ekibi tarafından çalınıyor ve kapıyı açan baba ıan oğlu russel'a (bugün ailenin hobbiton'dan sorumlu olan kişisi ) 'burada birileri var filmden falan bahsediyorlar' diyor. böylece aile ile tanışıp hobbiton'un araziye inşa edilmesi ve çekimler tamamlandıktan sonra bütün malzemelerin sökülmesi üzerine anlaşılıyor.
    bu nedenle ilk inşa edilen köyde geçici (straforö kontroplak vs) malzemeler kullanılmış.
    1999 yılında köyün inşasına başlanıyor ve çekimler tamamlandıktan sonra söküm ekibi gelip malzemeleri kaldırmaya başlıyor lakin kötü hava şartları nedeniyle bir süre ara veriliyor. o sıra üçlemenin ilki de vizyona giriyor ve filmi izleyip heyecanlanan insanlar hobbitköy'ün inşa edildiği yeri görebilmek için çiftlik sahibi ile iletişime geçiyorlar. o an russel alexander'ın kafasında ampül yanmaya başlıyor ve new line cinema ile kalan malzemeleri sökmemeleri için anlaşmaya çalışıyor. 8 ay gibi süren görüşmelerinin sonunda burayı bir turis noktası haline getirermek için new line cinema'dan izin alıyor ve 2002'den itibaren hem yeni zelanda içinden hem de dışından gelen turistler için turlar düzenlemeye başlıyor.
    köyün o zamanki halini görmek için buradan
    derken 2009 yılına gelindiğinde hobbit film üçlemesinin (tek kitap) çekimlerine hazırlanan peter jackson tekrar alexander ailesini ziyaret ederek yeni bir hobbiton inşa etmek için anlaşma teklif ediyor. böylece hobbiton tekrar inşa ediliyor ve bu sefer dayanıklı malzemeler ve gerçek bitkiler kullanılarak tıpkı gerçek bir yerleşim yeri haline getiriliyor ki hem yıllar boyunca insanlar tarafından ziyaret edilebilsin hem de para kazanılabilsin. bugün hobbiton'dan gelir elde edenler alexander ailesi, peter jackson ve new line cinema. giriş fiyatının 80nzd gibi pahalı bir fiyat olmasının en önemli sebebi de bu bence.
    bu arada alexanderlar bir yandan hala hayvancılık da yapıyorlar.
    neyse hobbiton ile ilgili isterseniz gezi yazıma buradan , gezi videoma da buradan bakabilirsiniz.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap