6 entry daha
  • elektronik donanımı mig 29lardan kötü olmasına rağmen ve hatta eski tasarımına rağmen ırak hava kuvvetlerinde kullanılmış, bir dolu f-15 * uçağının arasından a-6 intruder uçaklarını patır patır indirip kaçmıştır. ses hızının üç katına çıkması kaza eseridir. bir rus pilotu allah ne verdiyse gaza yüklenmiş 100.000 feet mesafeden yere doğru gitmektedir. nato radarları hızı üç mach olarak ölçerler. daha sonra pilotun ifadesine göre, pilotun bunu yapmak istemediği ortaya çıkmıştır. uçak, yüksek hızdan hasar görmüştür. amerikalılar uzun süre bunu bilmezler ve bu uçağa karşı süper önleme sistemleri geliştirmeye çalışırlar. yıllar sonra pilotun anılarında görülür.

    batı'nın bu uçakla ilk tanışması, ortadoğunun jandarması yaptıkları israile verdikleri f-4 phantom uçaklarından birisinin, tanınmayan ama yüksek güçlü bir radarı olduğu anlaşılan bir uçağın peşine gönderilmesiyle olmuştur. düşük hızda, yer incelemesi yapmakta olan bir mig 25 uçağına doğru afterburner'larını açarak giden f-4 roket menziline yavaş yavaş yaklaşır. düşman uçak sabit hızda ilerlemekte ve yer fotoğrafları çekmektedir. f-4 roket mesafesine girince mig pilotu hızını arttırır. f-4 bakakalır. olaylar gelişir.

    birleşik devletler bu uçaktan sonra f-15 eagle uçağını yaptırır. eagle çok başarılı bir uçak olmasına rağmen aynı performansı veremez.
66 entry daha
hesabın var mı? giriş yap