9 entry daha
  • bazen yanlış anlamalara da sebep olan bir isim.

    1993 veya 1994 yılında iç anadoluda bir ilde, adli yargı adalet komisyonları personel alımı için sınav açmıştı.sınava üçbin civarında başvuru oldu.yazılıda belli puan tutturanlar mülakata çağrıldı.ben de komisyondayım.kıdemli yargıç olarak adaylara soruları genelde ben soruyorum.bir genç içeri girdi.rutin işlemden sonra karşıma oturttum ,sordum :

    "kubilay kimdir ?"

    cevap olarak , kubilay han veya mustafa fehmi kubilay diyecek bekliyorum.gencin gözleri parladı.rahat bir ifadeyle " size çok selamı var " dedi. şaşırdım.böyle bir cevap vereceğini tahmin etmiyordum. "kim selam söyledi,ne selamı ?" dedim. "kubilay bey..." dedi.arkadaşlar gülmeğe başladı." hangi kubilay bey ?" diye sordum."yargıtay'dan kubilay t....." dedi.mesele anlaşıldı.
    meğer, yargıtay hakimlerinden kubilay t....tanıdığı veya akrabası oluyormuş bu gencin.sınav yapılacağını öğrenince ona uğramış.artık torpil tavassut için mi yoksa sadece bilgi vermek amacı ile mi gitmiş bilemem.sanırım kubilay bey de adliyede bir savcı arkadaşı tanıyormuş ve "selam söyle" demiş...

    genç sınavı kazandı mı hatırlamıyorum.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap