53 entry daha
  • filmi görmeden önce okuduğum eleştiriler "eeeeh işte" havasında olsa da bence amy adams, christian bale ve steve carrell'in çok başarılı oyunculuklarıyla alıp götürdükleri film. özellikle christian bale'i seyrederken karşımdakinin dick cheney olmadığını sık sık unuttum. steve carrell'in donald rumsfeld'i de bir o kadar eğlenceli ve ilginçti.

    2000'lerin başında amerikan politik hayatını takip eden ve george bush ile dick cheney arasındaki dinamiği gözlemleyenler için film çok fazla yeni bilgi içermiyor. cheney'nin büyük şirketler ve özellikle halliburton ile işbirliği içersinde olduğu, 11 eylül'den çok önce ırak'ın işgali için planlar hazırlandığı, bush kendisini babasına ispatlamak için kovboyculuk-pilotçuluk oynarken dick cheney'nin scooter libby gibi adamları aracılığıyla perde arkasında işleri yönettiği zaten bariz bilinen şeyler. belki biraz sürpriz veya tartışmalı olabilecek şey karl rove veya karen hughes gibi bush'un kendi öz adamlarının bu işlerde sadece seyirci olduğu iması olabilir.

    öte yandan dick cheney'nin gençliğindeki amaçsız ve umarsızlığı ve özellikle politikaya eşinin teşvikiyle girişi, donald rumsfeld'in yanında çıraklığı, daha ford'un başkanlığı döneminde alınan politik kararlarda etkisi gibi şeyler en azından benim için yeni bilgilerdi.

    dick cheney kesinlikle amerikan politikasının başına geçmiş en kurnaz ve çıkarcı adamlardan biri. bush cheney'nin politikalarının görünür yüzü olduğu için dünya üzerinde çok daha fazla nefreti üzerine çekse de, söylediği yalanlara kendi de inanan, çevresindeki insanlara kendini sevdirmeye çabalayan, aptallığını maço tavırlarla kapatmaya çalışan basit bir adam. cheney'nin soğuk ve hesaplayan halleri bununla tam bir tezat. bush'un açık açık biz verilerle değil içimizden gelen hislerle kararlar alıyoruz dediği ortamda arka planda cheney gibi bir staratejist olması hem ferahlatıcı, çünkü dünyayı yok edecek bir aptallık yapmayacağını biliyordunuz, hem de ürkütücüydü, çünkü alınan her kararın eninde sonunda sıradan insanların canı pahasına zenginleri daha da zengin etme amaçlı olduğunu biliyordunuz.

    işte bu hiç bir yerden 0 hırsla başlayıp, dünyanın en güçlü ülkesinin gerçek yöneticisi durumuna gelen cheney karakteri christian bale'in elinde cuk oturmuş, ve hatta kızının eşcinsel olduğunu öğrendiği anda tereddütsüz ona destek olmasıyla zaman zaman sempatik bile olmuştu.

    edit: netekim christian bale buradaki rolüyle altın küre'yi kazandı.
85 entry daha
hesabın var mı? giriş yap