1 entry daha
  • iki olay düşünelim. biri trabzon'da gerçekleşiyor, diğeri şemdinli'de.. trabzon'daki olayda bir grup genç bildiri dağıtmak istiyor, çevredeki oraya toplanmış insanlar yanlış bir bilgi sonucu galeyana geliyor ve o gençleri dövmek istiyorlar. polis geliyor gençleri oradaki topluluktan kurtarıyor. sonra ne oluyor? bir tane galeyana gelmiş insan yargılanmıyor, bir tane mahkeme açılıyor o da bildiri dağıtan gençlere yönelik.
    şemdinli'de neler oluyor? güvenlik gücü olduğu söylenen 3 kişi bir kitapçıya bomba atıyor ve kaçmaya çalışırken halk tarafından yakalanıyor. galeyena gelen halk o kişileri dövmek isterken, polis geliyor bu üç kişiyi kaçırıyor ve sonra da serbest bırakıyor. serbest bırakıyor!! galeyana gelen halkın ise üzerine ateş açıyor ve bir kişiyi öldürülüyor. mahkeme olacaksa bu sefer galeyana gelen halk için olacak gibi gözüküyor.
    iki resim arasındaki 7 fark nedir? böyle iki olayın üst üste konulmasında bu kadar fark olursa öznelere davranış açısından o ülkede huzur, barış, adalet, demokrasi olur mu? hukuk yanlış ya da doğru olabilir bize göre ama hukuk insanlara göre farklı uygulanır mı? halkı galeyana getirmek suçsa, trabzondaki insanlar yargılanıyorsa, şemdinlideki insanlar da (bombalamak iddiası ile birlikte) yargılanmalı. eğer suç galeyana gelip insanların canına kast etmekse o zaman şemdinlideki güvenlik güçlerinin tepkisi neden trabzon'da yoktur? ve bu eksiklik için trabzon ilinde herhangi bir kişi için bir soruşturma açılmış mıdır?
    hainlik ona başka buna başka davranmaktır. hainlik hukukun üstüne gittiği ve sonuç verdiği/vermediği olaylara derin devletsel, kontrgerillasal yaklaşımlar yapmaktır. hainlik bu ülkenin vatandaşlarına böyle şeyleri reva görmektir. insanların üstüne bomba attıktan sonra onların tepki vermemesini beklemek ise hainlik değil saflıktır. tepji gösterdikleri için de o insanlara terörist/hain/x demek de hem hainlik hem saflık hem de mantıksızlıktır.
110 entry daha
hesabın var mı? giriş yap