416 entry daha
  • pencere kenarında oturuyorum. yolcu alımı devam ediyor. bir erkek gelip kız arkadaşıyla yan yana oturmak istediğini söyleyip yer değiştirmeyi teklif etti. ben de dayanamam sevenleri ayırmaya, hay hay deyip çocuğun gösterdiği yere oturdum. sonra bir beş dakika sonra,bir kadın geldi, burası benim yerim dedi biletini gösterdi, haklı. kalktım da nereye oturacam. gittim çocuğun yanına , dedim ki birader senin numaran kaç. baktı, ya kusura bakma deyip düzeltti. doğru yere oturmak için dönerken,
    hostes geldi, noluyor burada dedi. dedik boyle boyle. lütfen herkes kendi yerine otursun, uçaktaki bütün diğer yolcular da otursun, uçak kalkmadan değişirsiniz dedi. oturdum ilk yerime. ee sonra bir amca geldi, dedi burası benim. yok dedim benim, sizinki koridor. ama ben pencere kenarı istedim özellikle orası benim dedi. amca dedim, seninki koridor. amca da nasıl tatlı, tombiş bir amca ama. hostes geldi yine, bana , " beyefendi size kendi yerinize oturun demedim mi? " dedi. dedim ki burası benim yerim zaten. tamam lütfen oturun, amca siz de yerinize oturun, kemerlerinizi bağlayın, yerlere tükürmeyin, çimlere basmayın, küçüklerinizi sevin, büyüklerinizi sayın vs vs.
    ilk gelen çocuğun kız arkadaşı da ortamızda. amca dedim uçak bir ayrılsın aprondan, bakarız dedim. kız hemen atladı, ama arkadaşıma söz verdiniz. amca dedi ki, bana verecek.
    haydaaaa!
    tamam dedim, senin erkek arkadaşın amcanın yerine oturur, amca benim yerime, ben de arkadaşının yerine.
    uçak da tamamen dolu bu arada.
    neyse uçak aprondan ayrıldı, kaptan anonsu; ' değerli yolcularımız, kalkış öncesi yapılan bakım evrakının bilmem ne kopyası ulaşmadığı için tekrar taksi yapacağız, vs vs. bu esnafa amca ile kız muhabbete başladılar. amca hoş sohbet, ancam meğer tatlı kaportasınun altında tam bir kurt saklıyormuş. kız yeri geliyor kıkırdayarak yeri geliyor şen kahkahalarla gülüyor. ben en son amcanın; salsa, vals, puro, rom, motorsiklet ve kadınlar, işte beni anlatan 6 kelime dediğini duydum.
    bu esnada çocuk geldi tekrar, hadi dedi yer değişelim. kız dedi ki, yaaa aşkıım biraz sonraaaa demez mi? çocuk ne diyeceğini şaşırdı. gitti geri.
    neyse, ucak piste giderken yer değiştik.
    değiştik de arka çaprazdan izlediğim kadarıyla, kızın kafası hep amcaya dönük. uçak kalktı. bir beş on dakika sonra bir bağırış çağırış. kız ile çocuk kavga ediyorlar. bana bağıramazsın diyor kız ama bunu derken kendisi de bağırıyor. hostes geldi. lütfen rahatsızlık vermeyin falan. çocuk dedi ki ben yerime geçmek istiyorum.
    evet böyle oldu. ben yine kalktım. yerime geçtim. çocuk kendi yerine. sonra kız dedi ki, ya benim arkadaşım şimdi sorun çıkarır evde iyice, yer değişelim. hay hay dedim ona da peki.
    ben ortada, kız pencere kenarında, amca koridor tarafında. sonra amca bombayı patlattı,' pencere tarafına beni oturtsaydın baştan ,böyle olmayacaktı işte'.
    sonra amca başını bana çevirip sordu, nerelisiniz?
    sonuç: amca ile hala görşüyoruz. arada konserlere gidiyoruz, bana romdan içkiler, kumdan kaleler yapıyor. o piyano ben gitar çalıyorum, müzik de yapıyoruz arada. hayata dair çok şey öğrendim kendisinden. şeytan tüyünün türkiye şubesi kendisi, acaip de çapkın.
85 entry daha
hesabın var mı? giriş yap