7 entry daha
  • hakkari valisinin aciklamasi: "güvenlik güçlerinin bu işle ilişkisi olması mümkün değil. böyle bir şey mümkün olabilir mi''

    sanirim hakkari valisi yanlis gelmis, kendisi norvec kuzey sehirlerinden makkarinin valiligine atanmisken bi yanlis anlasilma olmus, ulkeyi sasirmis. norvecteymiscesine rahat aciklamalar yapiyor. yani dusunun, turkiye gibi hukukun ustunlugunun, vatandas haklarinin oneminin tamamen kavrandigi; toplumsal barisin mutlu ve refah icerisinde yasayan milyonlarca turk vatandasi tarafindan olsuturuldugu; devletin, halk tarafindan halka hizmet etmek icin kurulmus bir mekanizma oldugunun acik ve net olarak bilindigi bir ulkede, guvenlik guclerinin boyle bir seye karismis olmasi hic mumkun allah askina?

    turkiyede devletin halkin guvenini kazanip gercekten vatandasin ustunde, davlet icin halka ragmen anlayisini benimsemekten vazgecen bir kurum olabilmesi icin derin devlet hikayerlerini ne kadar korkusuzca cozmesi gerekiyorsa, halki karsisina alip "merhaba beyinsizler, simdi ben size oyle bi yalan soyliycem ki, ben mi yuzsuzun en buyuguyum yoksa sizleri dangalagin en onde gideni yerine mi koyuyorum sasiracaksiniz" sekilli aciklamalar yapan valiyi de o kadar susturmasi gerekir. kontragerillanin dunyanin en yuksek geri tepmeye sahip mekanizmasi oldugu (hadi hukuk devleti olmayi coktan gectim zaten, hakkari valisi gibi norvecli olmadigim icin) artik sagir sultanin en sevdigi melodi haline gelmisken, hala anlasilmaz sebeplerle (bu sebeplerden en onemlisi derin devletin yillar icinde kazandigi ´atalet´ olabilir, fakat o ataleti silip supurmek de yine hukuk devleti olma arzusundaki bir hukumetin ilk isi olmalidir) derin devletcilik oyunlarina musaade etmek, vatandaslarini bir ornek milliyetci, tek tip dusunce sahibi yaparak olusturulan "toplumsal" barisa (!!!) degil de, vatandaslarin kendi aralarinda bir denge olarak kurduklari toplumsal barisa giden yoldan en zavalli ve en fasist sapistir. gerci, gectim kurt veya ermeni sorununu, daha kendi 20 30 sene onceki modern tarihini aydinlatmaya, o tarihlerdeki derin devlet mekanizmalarini acik edip kendi uzerindeki lekeyi atmaya cesareti olmayan bir devlet mekanizmasindan ne kadar sey beklenebilir o da ayri bir merak konusu. iste o merakimiza cevabi da onumuzdeki gunlerde bu olayin kamuoyundaki yankilarinin boyutlarindan ve o yankilara devlet organlari tarafindan verilecek cevaplarin ciliz ve "devletin bekaasi"ci mi yoksa cesur, kuvvetli ve hukuku on planda tutan sekilde mi olusundan gorebilecegiz. (gerci haberlerden anlasildigi kadariyla, bombalama sonrasi halk tarafindan ele gecirilip polise teslim edilen 3 kisiden 2si simdiden kayip. delillerin hasiralti edilmesinden korktugu icin savcinin incelemesini inceleyen kalabaliga dalarak ates acan araba da yine polis araci. gerci bunlarin basbakanin veya bir hukumet gorevlisinin emriyle yapilmadigini tahmin edebiliriz, fakat bunlardan sorumlu bunyelerin ortaya cikarilmasini mevzubahis kisilerden beklemek en dogal hakkimiz.)

    ha bir de ucundan kenarindan alakali olarak bkzimi da veriyorum (bkz: iskence davalarinin zaman asimindan dusmesi)

    edit: ortaya bi bok cikmadi, "cikarmaya kalkisanin basina da aha bunlar gelir!" diye gereken mesaj verildi. (bkz: ferhat sarikaya)
104 entry daha
hesabın var mı? giriş yap