5 entry daha
  • oy vermeye gitmeyecek olan küskünleri bile oy vermeye ikna edecek bir konuda başlatılan kampanya. avrupa görmeye muhtarlar götürülüyor, chp ab mevzuatını programından eksik etmiyor, muasır medeniyet tüm partilerin diline pelesenk oluyorken, muasır medeniyetten en uzak hindistan gibi ilkel toplumların yaşam şartlarına mahkum edilmemiz, çağdaş bir ülke için zorunlu tutulan eğitim kapsamında gittiği okulundan gelirken hiçbir çağdaş ülkede görülmeyecek şekilde çocukların vahşi köpeklerce öldürülmesi, binlerce katının her gün özgürlüğünün kısıtlanması, korku içinde yaşamaya mahkum edilmesi, insanların vergileriyle yapılan koşu parkurlarını, yeşil alanları ve parkları güven içinde kullanamaması, yüzbinler düzeyinde saldırı ile hastanelere başvuru, her yıl kudurarak veya parçalanarak öldürülen insanlarımız olması, bir ingilizin 1900''lerde bile başına gelmeyen korkunç olayların 2019 senesinde hepimiz için gayet makul riskler haline gelmesi kabul edilemez.

    insan hakları bildirgesi madde 3
    yaşamak, hürriyet ve kişi emniyeti her ferdin hakkıdır.

    2019 türkiye'sinde hakkımızı ihlal etmeyecek belediye arıyoruz. yaşama ve emniyet hakkımız hiçbir medeni ülkede olmayan başıboş köpek sorunu nedeniyle ihlal ediliyor. devlet, okuluna, işine giden vatandaşına sadece yol yapıp asfalt dökmekle değil o yolda gerekli güvenlik tedbirlerini almakla da sorumludur.

    amaç sokaklarda tek bir sahipsiz köpek olmaması, uluslararası dökümanlar ve yasal düzenlemeler ışığında tüm uygar dünyanın benimsediği kuralların ve önlemlerin türk insanı için de yasal düzenlemeyle güvence altına alınması ve titizlikle uygulanmasıdır. devlet devletliğini göstermeli, kararlı olmalıdır. yerel seçimlerde bu konuya eğilecek kişi ve partiler, sessiz mağdurların, haklı türk halkının ezici çoğunluğunun desteğini alacaktır. izlenecek yol aklın ve bilimin yolu olmalıdır, marjinal ve sesi çok çıkan akıl dışıların yolu değil.

    edit: doğa doğa diye sayıklayanlara hatırlatma: sokak köpekleri istisnasız olarak çarpık kentleşmenin, insanın doğayı katletmesinin maksimum olduğu ülkelerde çokken, mükemmel bir düzende kentleşmiş, mimari ve doğanın kusursuz uyumuyla hayranlık uyandıran ekolojik dengeye en çok özen gösteren ülkelerde hiç yoktur ( olmama sebebi kader değil o ülkelerdeki devlet otoritesinin yaptırımları ve yasalarıdır kendi kendine bırakılmaz sokağa atılan köpekler, toplanır.) çünkü sokak köpeğinin doğayla hiç ilgisi yoktur bilakis ekoloji için tehdit, doğal dengeye tecavüzdür. bu hayvanlar doğal yaşamın parçası ise ormanlara salınır herkes mutlu olurdu ama bunlar doğal türler değildir ve böyle bir şey yapılsa hayvan severler ayaklanır. neden? çünkü bunlar evcil hayvanlardır. evcil hayvan iseler sahipli olmalı ve başıboş olmamalıdırlar.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap