2 entry daha
  • oldukça başarılı bir fransız polisiye filmi. gerçek bir hikayeden alındığı için ve krallık sona erdikten sonraki dönemi anlattığı için tarihsel de diyebiliriz. bol bol monarşi ve napoleon eleştirisi mevcut filmde. 1805 parisindeyiz. kendini geçmiş suçlarından affettirmek isteyen françois vidocq'un paris polisiyle anlaşıp azılı suçluları yakalamasını konu alıyor.

    devamından once oyunculara gelirsek:

    vidocq'un gençlik/ orta yaş dönemini oynayan vincent cassel kendini aşmış resmen sağlam bir oyunculuk sergilemiş. ekip arkadaşı ve sevgilisi amelie rolünde olan freya mavor ise olga kurylenko'dan daha fazla kendini gösterdi ve tam puan aldı. olga vasatı aşamamıs açıkçası. august diehl tam bir kötü karakter, hakkını vermiş rolünün ve james thiérrée de harikalar yarattı açıkçası.

    filmle ilgili birkaç anektod:

    2002 yılında vizyona giren vidocq filmi, polis şefi görevini bırakıp dedektiflge geçtiği 1830'dan sonrasını anlatıyordu. burada ise vidocq'un polis şefliğine giden yolu anlatıyor ondan ne oluyoruz demeyin izleyince. ayrıca paris aşklarına ve tarih sevenlere tavsiye ederim. puanım: 9/10 = 1 puanı da olga'dan kesiyorum. freya mavor daha fazla rol almaliydi. *

    not: türkiye vizyon tarihi henüz netlik kazanmamış. şu an sadece fransa'da vizyonda..
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap