20 entry daha
  • eric clapton ile yakın arkadaştılar. biri albüm yaptığı zaman diğeri mutlaka bir şekilde katkıda bulunurdu. ilk aklıma gelen ı wish it would rain down da clapton ın gitarı ile yaptığı katkıdır. aynı yıl phill collins de clapton ın journeyman albümüne katkıda bulunmuştur. 80 li yıllar boyunca devam eden bu işbirliğinin birdenbire kesildiğini görürüz.

    aynı şekilde 70 li yıllarda da, u2 ile çalışmalarından tanıdığımız brian eno ile ortak çalışmalar yaptığını görürüz.

    1985 tarihli no jacket required albümü ile atlantiğin her iki kıyısında da 1 numaraya çıkmış, aynı başarıyı 1989 tarihli but seriously albümü ile tekrarlamıştır.

    1951 londra doğumlu sanatçı 1970 yılında genesis e katılır. 1975 de peter gabriel in ayrılışıyla grubun vokalistliğini de üstlenir. 1980 de peter gabriel in üçüncü solo albümünde davulları çaldıktan sonra 1981 başında ilk single ı olan in the air tonight ı yayınlar. 1984 tarihli against all ods filmi için yaptığı albüm grammy ödülü ile tanışmasını sağlar. no jacket required albümünün ilk single ı sussidio abd de bir numaraya çıkan ilk single ı olur. ertesi yıl genesis de invisible touch ile büyük başarı sağlar. genesis ile beraberliği 1996 ya kadar devam eder.1989 tarihli but seriously albümünden sonra kariyerinin eskisi kadar parlak olmadığını görüyoruz.

    1995-96 da gerçekleştirdiği "both sides" turnesinden 2 milyon poundluk bir geliri çeşitli hayır kurumlarına bağışlar. daha sonra eşi orianne ile birlikte "the little dreams" isminde 4-16 yaş arası çocuklara ve gençlere spor ve sanat alanlarında yardım amaçlı, isviçre merkezli bir dernek kurar.

    3 kasım akşamı istanbul da da bir konser veren phil collins son turnesindedir. niyeti eleği duvara astıktan sonra kendini hayır işlerine vermek gibi görünüyor. efendi efendi işini yapmış, sansasyona bulaşmamış, müziği bırakmak üzere, artık zamanını insanlara yardım için harcayacak bir müzik emekçisi, tebrik ediyoruz.
109 entry daha
hesabın var mı? giriş yap