• şimdiye dek bir çok kişiye uygulamış olduğum, anlattıklarımdan fazlasının olduğundan emin olduğum yöntemlerdir.
    - boğulan kişi çocuk yaşta bir erkek (sizden güçsüz) ya da çelimsiz bir dişi olabilir. bu durumlarda ayağınızdaki palete güvenip sıkıca kavrarsınız. elini kolunu sararsınız. oynatmazsınız. kıyıya doğru (debelenmesine rağmen) sürükler ve çıkartırsınız. geçmiş olsun.
    - boğulan kişi akıllı mantıklı bir kişi ise; o durumda orta beyin ve hipotalamus denen zevzek tüm kontrolü ele geçirmiş olacağından aklı mantığı umursamayınız. profesör dahi olsa en kısa zamanda çeneye sert bir yumruk oturtarak bayıltınız. (ayrıntılar ileride açıklanacaktır)
    - bu noktaya gelip de kurtaramadığınız boğulan kişiye yapılacak en güzel davranış çenesinin ucuna vurulacak sert bir yumruktur. beyin sarsılır. beyincik sarsılır. kontrol ve görüş yitirilir. dünya kararır. adamı alıp kıyıya çıkartırsınız. bazı insanları bu çenenin altına vurulan sert darbeyle yıkamayabilirsiniz. onlar ayrıdır. bir sonraki maddeye geçin.
    - boğulan kişi bir çam yarmasıysa kullanabileceğiniz tek yöntem dibe dalıp ayaklarından yukarı kaldırmaktır. panik geçene kadar bir süre tutunuz. paniğin geçtiğini nasıl anlayacaksınız? adamı bir kez tutun, anlarsınız *
    - boğulmaktan kurtulan insana suni teneffüs yaptırın. ciğerlerindeki suyu atsın. suni teneffüs yapmak için ibne olmanıza gerek yok. dudaklarından üflemeniz gerekmez. ağzını kapatıp burnundan da üfleyebilirsiniz. mendil koyabilirsiniz. ağızdan üflemek de kötü değil aslında. önemli olan hayat kurtarmak. ayrıca kurtardığım bir kız bana telefon numarasını da vermişti.
    - yarma vatandaşı yukarıda tutun. kıyıya doğru ilerletin. ayağı yere basana kadar kıyıya doğru yürüyün. aksi halde çeneye 20 kadar sert yumruk atmak gerekebiliyor. (büyükada, temmuz, 2005)
    - boğulan kişi bilincini kaybetmiş, suda baygın geziyorsa: umarım kurtarma eğitimi almışsınızdır. dışarı çıkartıp, göbeği etrafında elleri kavuşturduktan sonra sallayın. bu yuttuğu fazla suyun dışarı çıkmasını sağlar. (komiktir ama kalçasını kasığınıza yaslamayı gerektirir, acayip bir sarsma hareketi. gören sarsıyor demez) iyice sallarsınız. sonra sırt üstü yatırıp suni teneffüs yaparsınız. (önceleri açıklandığı gibi, güzel kızlara ağızdan, heriflere mendil koyaraktan burundan)
    - kalbi durmuş kişiler için kalp masajı yapılır. bunu buradan öğretmek benim işim değil.
    - nefesi durmuş kişiler için suni teneffüs yapılır. bu konuyu geçelim. hepimiz suni teneffüs yaptırmayı biliriz. ağızdan ağıza. süperdir. maksat hayat kurtulsun.

    edit: ayrıca bazı şüpheci arkadaşların bahsettiği üzere suni teneffüs fetişim yok. kızlara ağızdan erkeklere burundan hava veriyorum. o kadar. bu, hayat kurtarmada bir tercihtir. kimsenin şikayeti olmadı bugüne kadar. *
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap