8 entry daha
  • karşıyaka spor kulübü ile güçlü dostluk ilişkileri olan bir camia. bu dostluk ilişkisinin nereye dayandığını pek kimse bilmez, herkes "abilerimiz zamanından beri bu böyle" der sıyrılır. zaten tribün dünyasında sadece dostluk ve düşmanlık vardır, bunun gerekçesi değil.

    es keza seyircili oynanan karşıyaka - karagümrük maçlarında (ki pek nadir olur bu durum. zira iki takım taraftarının da sicil parlaklığından ötürü, lig boyunca birinden birinin cezasız olduğu hafta sayısı zaten üç-beştir, o da bu maça denk gelmez. ya tarafsız sahada, ya da seyircisiz oynanır maçlar) iki takım taraftarları maça beraber girer, karışık oturur. atkı, bayrak takası yapılır. sahalarda görmeye harbiden alışık olmadığımız sahneler yaşanır. karagümrük gol atar karşıyaka sevinir, karagümrük bunun üzerine kaf-kaf çeker. maç öncesi ve sonrasında beraber içilir. göztepe'ye, bursa'ya, eskişehir'e küfredilir. deplasman otobüsü şehir çıkışına kadar uğurlanır falan. böyle bir ortamda geçen maçta futbolculardan en az ikisi kırmızı kart görmeyi başarır. profesyonellik midir, acemilik mi bilinmez ama enteresandır. öte yandan futbol terörü diye bas bas haberler yapan medya bu karagümrük - karşıyaka kardeşliğini görmezden gelir.

    karagümrük seyircisi, yine seyircisiz oynama cezası aldığı bir maçta takımını maçın icra edildiği kasımpaşa stadının civarındaki apartmanlardan birisinden, rakip takım kalecisinin gözüne iki metrelik bir ayna tutarak desteklemişti. bu hadise eminim ki sözlükte bir yerlerde vardır. lakin açan kişi eyüp kalecisi naci ve ayna olayı gibi bir başlık açmışsa bunu bulamamak da mümkündür.

    bu haftalık da bana ayrılan yerin sonuna geldik. sözlerime, dostluğu abartan bu iki güzide camiayı allah düşman etmesin diyerek son vermek isterim,

    esen kalın...

    şaka len şaka. istediğin kadar yazabiliyorsun burda, yer sınırı-istiap haddi falan yok. anlatacaklarım bitti. bye.
542 entry daha
hesabın var mı? giriş yap