2 entry daha
  • istikrarlı bir şekilde yönetilen ve halkın hayatından son derece memnun ve mevcut iktidara desteğinin çok yüksek olduğu ülkelerde uygulanan seçim sistemidir. seçimlerden sonra devlet ve hükümet görevlileri tarafından yapılan bu sayımın sonucunda iktidara desteğin % 90 ve üzeri olduğu bir kez daha açıkça görülür. hatta tarihte, bazı ülkelerde % 100 gibi hep destek tam destek sonuçlara bile rastlandığı kaydedilmiştir.

    sonuçlarının böyle olacağı zaten bilindiği için oy sayımı bu şekilde yapılan seçimlerde canlı kampanyalar düzenlenmez, elektrik ve telefon direkleri afiş ve bayraklarla donatılmaz, minibus ve midibüsler hoparlörlerle donatılıp vatandaşın kafası şişirilmez, televizyonlarda geyik ötesi açık oturumlar düzenlenmez ve de seçim günü akşamı atan sandık sayısı, karşılayan sandık sayısı istatistikleri, renkli grafikler eşliğinde verilmez.

    günümüzde bazı istisnalar dışında, birçok ülke yönetimde istikrarı sağlayamadığı ve yurttaşlarını mutlu ve mesut kılamadığı için gizli oy açık sayım sistemi ile seçim yapmakta, başbakanlar bakanlar zırt pırt değişmekte ve tabiidir ki, özlenen istikrara bir türlü kavuşulamamaktadır. netekim.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap