• belki paranoyadır belki yanılıyorumdur fakat bir kullanıcı olarak hissettiğim durumdur.

    son 3-4 gündür youtube, netflix, instagram gibi video içerikli web sitelerinde gezerken internetin aşırı yavaş olduğunu hissediyorum. videolar çok yavaş yükleniyor. netflix'te bir diziyi oynat dediğimde yüklemesi 30-40 saniyeyi buluyor. tıpkı akk dolduktan sonra olduğu gibi.

    fakat durumdan şüphelenip hız testi yapmaya çalıştığımda 20-24mbit arası hızı sorunsuzca alıyorum. daha önceleri zaten türktelekom'un belirli web siteleri ve hizmetler için internet hızını sınırlandırdığı malum konuşuluyordu. (özellikle youtube) türktelekom akk'nın kaldırılmasını altyapı yetersizliği sebebi ile istemediğini de açıkça belirtmişti.

    şimdi gelinen noktaya bakıldığında görünürde sınırlandırılmamış bir internet hızım var fakat kullanım esnasında bu hızı alamıyorum. işin daha da garibi vpn ile bu tür bağlantı yavaşlığı yaşamıyorum.

    ayrıca;

    (bkz: ttnet'in youtube videolarını yavaşlatma skandalı)
    (bkz: traffic shaping)

    umarım ben yanılıyorumdur.

    edit: kurumsal büyük bir firmada çalışıyorum. 100mbit fiber hattımız mevcut vodafone üzerinden bu hız düşüşü ne hikmetse onlarda olmuyor. biz bunu genelledikçe, normalleştirdikçe bunlar bize müstehak.
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap