45 entry daha
  • babam bazen gay olduğumu unutup, iyi giyindiğimde "yazık kızlara, akılları sende kalacak" tarzı espriler yapar. sonra fark edip özür dilercesine suratıma bakar ve konuyu değiştirir. bakın “unutup” diyorum. çünkü babam sürekli kimlerle sikiştiğimi düşünen, hayattaki tek başarısı oğlunun "erkek gibi erkek" olması olan bir barzo değil.

    ha tabi ki hemen cümleyi düzeltip "pardon, oğlanlar demek istemiştim" demiyor, atıyorum laf arasında erkek arkadaşım olup olmadığını sormuyor. çok konuşmuyoruz bu konuda. belki ilk açıldığımda 5-10 gün bunu düşünmüş, annemle üzerine kafa yormuşlardır. nitekim öyle olacak ki beni karşılarına alıp yurt dışına eğitime gidecek imkanımız olduğunu, istersem bunu yapabileceğimi söylediler.

    annemle iletişimimiz daha farklı, o sevgilim olup olmadığını rahatça soruyor, bu konularda konuşabiliyoruz. tabi bunu konuşurken sıradan bir konuya göre daha gergin oluyor, bunu hissediyorum. hem annem, hem babam için de hassas bir konu bu. sonuçta gay olmam, türkiye'de doğmuş biri olarak hayatımın içine sıçan bir detay. elbette ben belki de yuzde beşlik (belki de daha az olan) bir kesime dahilim, aileme rahatça açılabildim, onlar da beni kabul edip desteklediler, dolayısıyla şikayet etmeye hiç hakkım yok. aksine her gün buna şükrediyorum. sadece ekşi sözlük gibi sözde açık görüşlü ve özgürlüğü savunan insanların olduğu bir ortamda*, çocuğunun gelecekte kanser olma ihtimalini düşünmeden sırf sözlükteki eşcinseller üzülsün diye kanseri eşcinsellikle kıyaslayan insanları gördükçe, türkiye'de çocuğunu kabullenen insanlar olduğunu hatırlatıp, belki kalbi tamamen kararmamış olan benzer görüşteki insanları oturup düşünmeye sevk ederim de nefretlerinin ne kadar boş ve gereksiz olduğunu anlarlar diye anlattım bunları. zira türkiye'deki eşcinsellerin çoğunluğu sizin gibi insanlar yüzünden bok gibi hayatlar yaşıyor. kimi ömrünü hiçbir zaman insan içinde doğal davranamadan geçiriyor, kimi annesi babası tarafından dayak yiyor, kimi baskıya dayanamayıp kendisini öldürüyor. buna katkı sağlamamak için tek yapmanız gereken ise, size hiçbir zararı olmayan insanlara orda burda laf etmeden kendi işinize bakmak.
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap