307 entry daha
  • şu dönem netflix’te sayfasını açtığınızda müjde ile karşılayan dizi. yeni bir sezonu yakında yayındaymış. hala atlatamadım.
    sanırım 5 sezonu üstüste yüklemek bir hataydı. netflix’in başımıza verdiği en güzel içerik bu. farksız ama çok öznel bir evren bize sunulan. bojack hariç tüm hayvanlar, kendi türlerine göre öznellikler taşıyor. köpeklerin iki ayak üstünde yürüdüğü ama yemeklerini mama kabından yedikleri, insan boyutlarında yataklarda yattıkları ancak yatmadan önce kendi etraflarında çember çizdikleri, işkolik, kendine ayna karşısında nota veren kedinin yüzünü patilerini yalayıp yüzüne sürerek yıkadığı bir dünya. bir tek bojack öyle değil. çok bizden.

    ana cast’ı zaten yazmayacağım, bazı bölümlerine lisa kudrow, stanley tucci, angela bassett, rami malek, j.k simmons, alan arkin, olivia wilde, keegan michael key, ken jeong, jane krakowski, eva longoria gibi gibi daha yazmakla bitmez birçok ismi konuk ettiler ayrıca. bu işin içinde olmak ayrıcalıklı bir durum gerçekten.

    bu kadar derin olacağını ummuyorsunuz ilk başta. ama ne kadar zor hikayeleri var karakterlerin hepsinin. bir tane ‘damaged’ olmayan karakter yok. ruhum acıdı izlerken. ve hepsini peşpeşe. ara vererek izlemek lazım.

    (bkz: fish out of water)
    (bkz: the old sugarman place)
    (bkz: time's arrow)
    (bkz: the amelia earheart story)
    (bkz: free churro)

    --- spoiler ---

    ilaçların fayda etmemesi üzerine bir buçuk yıl önce profesyonel yardıma koştum. çoğunlukla affetmek, işi hayat merkezi haline getirme, hayatta hiçbir şeye/kimseye ait hissedememe üzerine konuşuyorduk. sonra ben bu diziye başladım. tüm bunlar üzerine tüm bu konuştuklarımı izlemeye başladım sanki ben bu dizi ile. bojack'in aitsiz tekinsiz sadece makine gibi yaşamaya çalışıyor olması, diane'in bağlanma sorunları, princess caroline'in kariyer uğruna kendinden vazgeçmişliği sürekli etrafa 'iyi gibi' görünmeye çalışması, hatta mr. peanutbutter’ın canyakıcı iyimserliği bile… sonra bu anahtar kelimeler ile sonuçlara doğru ilerliyorken ’görülmek istemek’ konusuna yoğunlaştık. iki hafta sonra free churro bölümünü izledim. o günden beri toparlayamıyorum. hepimize çok üzülüyorum sevgili karakterler. ve bojack seni gerçekten çok seviyorum.

    “yani, lafı uzatmanın anlamı yok. beatrice horseman 1938'de doğdu ve 2018'de öldü ve ne istediğine dair hiçbir fikrim yok. tek bildiğim, hepimizin istediği şeyi istiyordu, görülmek.”

    --- spoiler ---
961 entry daha
hesabın var mı? giriş yap