335 entry daha
  • pek çok mühendisin düşündüğünün aksine açılımı mathematics-laboratory değil, matrix-laboratory olan gelişmiş(!) bir hesap makinesidir. test, simulasyon ve modelleme amaçlı kullanılır. özellikle sinyal işleme, makine öğrenmesi, robotik ve kontrol alanlarında çalışanlar için birincil program görevindedir. eğer bu programı bilmiyorsanız yalnızca çok fonksiyonlu bir hesap makinesi gibi kullanırsınız, birkaç diferansiyel denklem çözdürür ortamlarda "aaağğbi matlabda bir coşturuyorum görmen lazım" dersiniz. eğer biraz biraz anladıysanız ve hele ki simulink'te simmechanics (şimdilerde adını değiştirip robotics system toolbox yaptılar), control toolbox, dsp system toolbox, computer system toolbox kullanmaya başlarsanız en sevdiğiniz bilgisayar oyunlarını bile kenara attıracak büyüleyiciliklerle karşılaşacağınıza sizi temin ederim.

    2019 sürümü yeni çıktı, muncıklamak için can atıyor da olsam henüz bitirmem gereken bir kodum var. sürüm farkından yine kullandığım bir fonksiyona "bu fonksiyon eski sürüm" uyarısı verecek, boş yere gıcık ettirecek diye şimdilik erteliyorum. velhasıl severiz kendilerini.

    bir de dark-theme yaptım arayüzü. üfff fıstık gibi oldu güzel kızım. her ide'sini dark theme seçen hatta youtube'u bile dark olan birisi olarak bunca zaman niçin akıl edemediğime üzülüyorum doğrusu.

    edit: hadi motor yapalım'ın düzeltmesiyle aslında simmechanics'in adını robotic system toolbox yapmamışlar. simscape multibody kütüphanesi rst'a göre simmechanics ile daha fazla ortak blok bulunduruyormuş. ben o kütüphaneyi henüz kullanmaya ihtiyaç duymadığımdan dikkat etmemişim. kendisine teşekkür ediyorum :)
130 entry daha
hesabın var mı? giriş yap