33 entry daha
  • sadece hayal gücümüzü değil, sanayi ve teknolojiyi de beslemiş satırların yazarı jules verne’in efsane eseri. bu sezon istanbul devlet tiyatrosu yorumuyla iki perde ve ara dahil 2 saat 15 dakika süren taze bir uyarlaması sahnelenmekte.

    esere göre bir hayli özet olmakla birlikte konuya sadık, gayet hareketli ve keyifli bir uyarlama olmuş. karakterler üzerinden komedi kısmı daha öne çıkartılmış ama dozunda interaktivite ve oyuncuların rahat paslaşması sebebiyle can sıkmıyor. yine de birkaç yer kırpılabilir. bir de ilk perde kapanışı çok anlaşılmıyor. belki “tayfun geliyor!” denildiği anda sahne kararsa daha iyi olabilir.

    kostümler çok başarılı. tam bir steampunk atmosferi. sabit dekor da güzeldi. o devasa saatin altında baya detay var aslında, insanın sahneye dalıp kurcalayası geliyor. sürekli sahne değiştiği için aksesuarlar işlevsel kullanılmış. zaten sahne değişiminin çoğunu oyuncular yapıyor ve bu oyuna çok güzel yedirilmiş. ışık yönetimi de başarılıydı. müziklerden özellikle oyuncuların icra ettikleri daha bir güzeldi, kıps.

    oyunculuklarda beş kişilik dev kadro söz konusu çünkü tüm karakterler beş oyuncu tarafından oldukça eğlenceli bir şekilde canlandırılıyor. passepartout rolünde mustafa yıldıran dikkat çekerken, özellikle rekor sayıda role giren cem zeynel kılıç bir adım öne çıkıyor. oyuncuların kimyası ve enerjisi iyi tutmuş. aksayan yerleri ya da takıldıkları telaffuzları bile samimiyetle oyuna yedirebiliyorlar. gerek sahne gerekse karakter değişimleri başarılı. yaş sınırının altında olmamak kaydıyla çocuklarla birlikte aile boyu izlenebilecek bir oyun olmuş. bir de uyarı yapılmıyor ama oyunda ateşli silah efekti var, irkilmeyin yani.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap