217 entry daha
  • kırılmaz dedikleri cam kırılır.

    kir tutmaz dedikleri cam leke tutar.

    çizilmez dedikleri cam çizilir.

    kaliteli dedikleri ürün kalitesiz çıkar.

    ürün satarken ilgili, sorun çıkınca ilgisizdirler.

    sadece ufak bir temas yüzünden gözlük camımda ufak bir çatlak oluştu, temas o kadar yavaşki, şok oldum. sonrasında efendim bu atasun optik isimli kalitesiz firmaya ulaştım, ilgileneceğiz dediler, aldığım şubeden değilde farklı şubeden bir kadın aradı, camlarını değiştireceğiz dediler. neyse bir kaç gün sonra o şubeye gittim, adamın teki aldığınız şubeye gidin efendim orası açıldı dediler, normalde tadilattaydı.

    siz beni buraya çağırdınız dedim, "efendim yoğunuz orası daha hızlı halleder." dedi. neyse diğer şubeye gittim, "gözlüğünüzü bırakmanız lazım." dediler. ulan üçkağıtçı atasun optik, bu mu senin müşteri memnuniyeti anlayışın?

    gözlüğünüzü getirin hemen değiştireceğiz diye çalışanlarına arattırıp gidince de değiştirmemek için takla atmak mı? prosedürden bihaberler, çalışanlar bilgisiz, iletişim yetenekleri zayıf. lanet olsun deyip çıktım değiştirmedim camları, ürün alırken ne hikmetse hiç bir şeyi bırakmamı istememişlerdi, telefonla arandığımda da gözlük bırakmalı mıyım sorusuna, yok efendim diye dönüş yapmışlardı, yalancıyı şaapmıyorlar iyiki.

    neyse müşteri memnuniyetinden bihaberler ya öğreteyim, eğer kendinde hata gördüysen ve değiştireceksen, ismim belli, sistemdeki kaydım belli, verirsin o camların aynısından siparişi, beni ararlar ve gittiğimde de camlar değiştirilir, sizin müşteri memnuniyeti anlayışınıza tüküreyim.
284 entry daha
hesabın var mı? giriş yap