• california san jose şehrinde bulunan devasa ve enteresan ve gizemli ev*. tüfek üreticiliği sayesinde muazzam bir servetin sahibi olan william wirt winchester 1881'de ölünce, o kadar servetle* dul kalan karısı sarah winchester delirmiştir. her ne kadar delirmesinin nedeni kocasının ürettiği silahlarla ölenlerin hayaletlerinin onun peşini bırakmadığına inancı da olsa, ele avuca sığmayan servetiyle başbaşa kalmasının da deliliğini körüklediği tamamen şahsi fikrimdir. (öle diyorum ama aslında kadıncağız 1866'da bi kız çocuk dünyaya getirmiş ve bi hastalık yüzünden kızını sadece 9 gün sonra kaybetmiştir. bu kadın delirmesin de ne yapsındır ?!)

    neyse efendim, bu kadıncağız hayaletler gördüğünden ve evde yalnız olmaktan korktuğundan, evinde hiç bitmeyecek bir inşaatın başlamasını ister. mimarlığın ve mühendisliğin sınırlarını zorlayan garip ev, işçilerin 7/24 çalışmasıyla tam 38 sene, ta ki deli hanım vefat edene kadar sürer.

    evin enteresanlığı veya gizemi büyük olmasından değil, gerçekten bir garip olmasından kaynaklanmaktatır. çünkü ev 160 odalı, 47 şömineli vs. vs. olmasının yanı sıra; hiç bir yere varmayan merdivenler ve duvara açılan pencere ve kapılarla doludur. bunun nedeni ise sarah'nın hayaletleri şaşırtmak istemesidir?! hayaletleri şaşırtmış mıdır bilinmezdir ama garip fikriyle ziyaretçileri şaşırttığı kesindir.

    ayrıca boyu 1,47 cm olan deli ve minik hanım, kendinden başka kimsenin geçemeyeceği kapılar da yaptırmıştır muazzam evine. bu evin merdivenlerinin basamaklarının 3 tanesinin, bizim bildiğimiz* basamaklardan bi tanesine tekabül ediyor olması; aslında bütün tur boyunca merdiven inip çıkmış olmanıza rağmen düz yolda yürümüş gibi hissetmenize sebebiyet vermektedir*.

    ziyaretçi akınına uğrayan winchester mystery house'da 3 ayrı tur bulunmaktadır: 1) 160 odanın 110'nunu kapsayan bir malikane turu, 2) bahçe turu ve 3) teknik detayların anlatıldığı "behind th scenes tour". bu da yetmezmiş gibi bir de her 13. cuma ve cadılar bayramında geceleri flaslight'lı turlar düzenlenmektedir ki kulağa hem tırsınç hem eğlenceli gelmektedir. gerek tur rehberlerinin iyi eğitilmişliğinden, gerek tur saatlerinin gayet tıkır tıkır işlediğinden, gerek orjinali korumaya gösterilen özenden mütevellit adamlar bu işi biliyor diyorsunuz ve çıkıyorsunuz.

    www.winchestermysteryhouse.com
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap