262 entry daha
  • aldığımız psikolojik hasarlar sonrasında da ortaya çıkabilen, tıpkı fiziksel olanı gibi sızlayabilen, kanayabilen, iyileşebilen, ama iyileşme süresince gelişen aşırı nedbe dokusundan dolayı iz bırakabilen bütünlüğün bozulması durumu.

    yara, psikolojik olarak kendini semptom olarak gösterir. aşırı kaygılı halleriniz, bir insanı bırakıp koşa koşa başkasına sarılmanız, ya da bir insanı hiç bırakamayışınız veyahut bir insanı hiç tutamamanız, sizin geçmişte aldığınız savaş yaralarınızın hala açık olduğunu gösterir.

    yara, bakılarak iyileşir. önce temizlemek, bıkmadan, usanmadan düzenli pansumanını yapmak ve tetikleyici nedenden uzak durmak gerekir. her bünyenin fiziksel iyileşme hızı farklı olduğu gibi psikolojik iyileşme hızı da farklı olduğundan iyileşme süreci bilinmez.

    bazı yaralar hiç iyileşmeyebilir. ama burada da önemli nokta, hayatta kaldığımızı her dakika hatırlatır yaralarımız. bu yaralar ise , kendine zarar verme potansiyeli olan depresif ya da kaygılı kişiler için mücadelenin bitmediğini ve yaşamın devamlılığını simgeler.
131 entry daha
hesabın var mı? giriş yap