2 entry daha
  • jagten'in tam tersi feminist film. jagten'de mads abimiz atılan taciz iftirası yüzüden toplum tarafından linç edilirken flocken'de tecavüze uğrayan genç kızımız iftira attığı gerekçesiyle yine aynı toplum tarafından linç edilir.

    küçük kardeşi, annesinin sevgilisi ve hatta annesi bile pek inanmaz kızına. tüm sürü tanıyıp güvendiği kişiyi korur ve tecavüze uğrayan kıza toplumsal baskı uygularlar. orospudur kız. bi kere öpüşmüşse vermiştir. kilise pederinden okuldaki öğretmenine kadar herkes dışlar, arkadaşları sürekli sözlü taciz eder. yapayalnız bırakılır.

    evet senaryoda biraz abartı var, bi de sonu tutarsız olmuş. ama özellikle isveç'teki bireysel özgürlüklerle beraber kadın haklarını ve toplumsal yapıyı göz önüne alınca, bu tür olayların isveç'te değil de ortadoğu bataklığında işlenmesi izleyene daha samimi gelebilirdi. isveç'te olunca havada kalmış.

    son sahnelerde, mahkemenin kızın lehine karar vermesine rağmen onu kilisedeki işinden kovan papaz efendinin mezuniyet töreninde söyledikleri çok manidardır.

    --- spoiler ---
    bu yıl yaşananlara tekrar göz gezdirin. cemaatinizle konuşma fırsatını yakalamanızı isterim. neden birlikteyken yalnız halimizden daha güçlü olduğumuzu konuşun. sizinle burada olmaktan dolayı çok mutluyum. hep birlikte yaşamak istediğimiz toplumu oluştururuz. beraberken başarabileceklerimizin sınırı yoktur. şimdi de alex* sınıf arkadaşlarına çiçek dağıtmak istedi.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap