4 entry daha
  • konyalılardaki evlenirken başı açma mevzusunun israil bedevilerinde de olması şaşırtmadı açıkcası. filme gelirsek;

    --- spoiler ---

    filmin tüm hilesi baştaki araba sahnesi, araba sahnesindeki babanın çocuğunun dersleriyle ilgilenmesi, araba kullanmayı öğretmesi acaba ana akım bi arap görmeyecekmiyiz du bakalım nolacak kancasını atıyor size.

    erkek egemen arap toplumunun siktiri boktanlığı ekrandan kürekle yüzünüze fırlatılıyor resmen. yani aslında karakterlerde de fazla bi derinlik yok. çocuklarını korumak isteyen bir anne. akıllı, toplum baskısıyla mücadele eden bir kız. bir de gelenekci bir baba. tam sundance'in aradığı film aslında ''farklı'' , ''ilginç'', ''toplumsal bir soruna eğilen'' bir film.

    babanın motivasyonlarina fazla değinilmemiş, üzerine kuma getirilen kadinin, kızının ayağına cam batınca silkinip kendine gelmesi bence biraz ucuz olmuş. göze sokulan kumanın evi detayları bence fazla olmuş gibi gibi. tırt yönleri olsa da itiraz, direniş ve kabul ediş partları güzel anlatılmış, film hikayesini iyi anlatıyor aslında. kızın arabayla tünele girme metaforu olsun son sahnedeki parmaklık planında, kardeşinin de dışarda hapiste gibi olması, aslında tüm kadınların hapiste olmasını anlatımı güzeldi. ilk entydeki boya muhabbetine pek katılamıyorum. çünkü evlenmeden de kadınların hiç bir söz hakkı yok. bence o diyalog başka bir şeye hizmet ediyor.

    --- spoiler ---

    tam bir pazar öğleden sonra filmi, kimseyi üzmeden her türden izleyicinin izleyebileceği bir film olmuş.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap