24787 entry daha
  • bedelli-7 tertibiyle, ankara\mamak mebs okulu ve eğitim merkezi komutanlığı’nda tamamladığım askerlik türü. gidecek olan arkadaşların aklına takılanlar,soruları olursa yeşillendirebilirler.

    edit: çok yazan oldu, tek tek cevap vermekte zorlandım açıkcası, o yüzden buradan açıklamaya çalışayım:

    eğitim:
    kış vakti gittiğimiz için dışarısı hep karlı ve buzluydu, o yüzden dışarıda çok eğitim yapamadık, eğitimler genelde içerde oldu. 2. hafta ortası ve son hafta yemin töreni hazılıkları kapsamında dışardaydık. baharda ya da yazın gidecekler eğitimleri dışarda yaparlar.

    telefon kullanımı:
    telefon kullanımı hafta içi saat 6 ya kadar çaktırmadan olabilir,komutana yakalanmayacak şekilde. 6 dan sonra zaten serbest. hafta sonu tamemen serbest. askercell almanıza gerek yok, kendi hattınızı götürün. akıllı telefon kesinlikle yasak, tuşu telefon götürmelisiniz.

    yemek:
    yemekler sabah kahvaltısı hariç gayet iyi, yemekhane de gayet iyi. o konuda sıkıntı çekmezsiniz.

    koğuşlar:
    kış vakti gittiğimiz için koğuşlar gayet sıcaktı, hiç bir sorun yaşamadık.

    komutanlar:
    arkadaşlar, komutanlar gayet iyi, gayet makara ve anlayışlılar, ihtiyaçlarınızı devamlı soruyorlar.(en azından bizim bölük için böyleydi)

    saat kaçta teslim olmalıyız?
    arkadaşlar ben öğleden sonra 2 gibi sıraya girdim, 3 gibi sıra geldi ve teslim oldum, 2. tabura düştüm ve gayet iyiydi. 1. tabur iyi değil, çok üzüyorlar diyenler fazlaydı, karar sizin.

    vakit nasıl geçiyor?
    vakit beklemek, sürekli evrak doldurmak ve eğitimlerle geçiyor. haftasonu ise cumartesi günü yarım gün eğitim oluyor, sonrasında sivil kıyafetlerle takılabiliyorsunuz. pazar zaten tamamen tatil, herhangi bir eğitim yok.

    gereksinimler:
    biz kış dönemi gittiğimiz için şartlar biraz farklı oldu. 3 çift(alt-üst) içlik götürdüm. 1 haftaya 1 çift içlik gayet yeterli oldu. onun dışında 18 güne 16 çift çorap götürmeniz gayet yerinde olur, 2 çift de onlar veriyor, kullan at yaparsınız. 5-6 adet iç çamaşarı da gayer yeterli.bot kilidi almanıza gerek yok, yer değiştirme olmuyor. slikon tabanlık almanızda fayda var, ergonomiyi bir nebze olsun arttırıyor.

    ilaç:
    ilaçlarınızı getirin arkadaşlar, size soracaklar yanınızda ilaç varsa teslim edin diye, yok diyin vermeyin bir şey.

    para:
    yanınızda 40-50 tl kadar bozuk 1 tl (otomatlar için)ve bir banka kartı ya da kredi kartı götürün, içeride kağıt para geçmiyor.

    sigara:
    ben giderken 7-8 paket götürdüm, kantin sırası çok zor geldiği için iyiki de götürmüşüm dedim, sonradan eklemeler yapılabilir.

    aklıma gelenler bunlar, farklı sorular sormak isteyenler olursa seve seve cevaplamak isterim.
4011 entry daha
hesabın var mı? giriş yap