6 entry daha
  • cevabı bir çok değişkene bağlı olan soru.

    kişininin iş hayatından beklentisinin ne olduğuna çok bağlıdır. kişimiz nereye gitmek, iş ve pozisyon değiştirerek nereye varmak istemektedir? bir firmada uzun süre çalışmanın bazı ciddi avantajları vardır. e tebdil-i mekanda da ferahlık vardır. o zaman neye göre vereceğiz kararı?

    kişinin büyüklü küçüklü kariyer hedefleri, bir eğitim planı, çalışma hayatından belli bir beklentisi olmalı. çalışılan sektörde belli bir uzmanlık, farklı bir pozisyon, global tecrübe edinme imkanı, yüksek/daha yüksek gelir, belki sektör değişikliği bunlara örnek. bunların yahut size özel başka planların, beklentilerin, imkanların mümkün mertebe bir araya geldiği, sizi bunlara daha yakınlaştıracak fırsatları bulduğunuzda/yarattığınızda, işte o fırsatı değerlendirmek zorundasınız.

    ben 5 yıllık mühendislik kariyerimde kendi hedeflerim doğrultusunda ileri gitmeye çalıştım ve büyük ölçüde başardığımı düşünüyorum. 5'inci yılımın ortalarında 4. firmama başlayacağım yakında. bir çok arkadaşa çok gelecektir değiştirdiğim firma sayısı bu kadar zamanda ki haklı da sayılırlar. gerçi benim de şimdiye kadar çalıştığım gibi proje bazlı çalışan arkadaşlara da daha normal gelebilir. kendi planlarıma ve hedeflerime daha yakınım ancak bir firmada uzun ömürlü olamayışım da yine benim kendi planlarım açısından kağıt üzerinde şık gözükmüyor.

    dolayısıyla bunların optimizasyonu en önemli nokta bu kararı alırken. fakat "bu firma boktan bir firma", "burada çalışmaktan sıkıldım", "bizim firmada ücretler düşük", "bu işler böyle yapılmaz" gibi argümanlar iş değişikliğinizde çok etkiliyse; bilin ki çok doğru bir noktaya doğru hareket etmiyorsunuz. firmalar sizden önce de oradaydı, sonra da olacak. karşılıklı sağlıklı bir alışveriş yapmaya bakın ve devamlı gelişim peşinde koşun derim.*
202 entry daha
hesabın var mı? giriş yap