36080 entry daha
  • 9'u içeride olmak üzere toplam 16 maçı kalmış olan takımdır. henüz hiçbir şey bitmiş değil. şampiyonluk mümkün.

    içeride olan bazı maçlar bursa, fenerbahçe, konya, başakşehir ve kasımpaşa gibi genelde deplasmanlarda sıkıntı çektiğimiz ekiplerle olacak. bu açıdan ciddi olarak bir fikstür avantajı olacağını söyleyebiliriz. bir de ligin ikinci yarısında beşiktaş'ın geçen seneden de bildiğimiz bir odaklanma artışı da oluyor. geçen sene de ikinci yarıda en çok puan toplayan takımdık ama ilk yarıdaki gereksiz rahatlık yüzünden üst üste 3.şampiyonluğa ulaşamamıştık. cuma günü evinde iyi olan akhisar deplasmanındaki takımın iştahı, motivasyonu ve genelde kendine güvenen sakinliği bize bu senenin ikinci yarısının da çok daha başarılı geçeceğini gösterdi. pozitif yönde bir farklılık var. dersler çıkarılmış, sağlam çalışılmış gibi.

    sözün özü, özellikle içerideki bu 5 maçta ilk yarıda yapılan kayıpların yapılmayacağını düşünüyorum. başakşehir ile içeride çok kilit bir haftada oynayacak olmamız da ayrıca güzel olabilir. bu 5 takım haricinde içeride 4 takımla daha oynayacağız. bunlar bb erzurum, göztepe, ankaragücü ve alanya. deplasmanda da yendiğimiz erzurum ve ankaragücü karşısında zorlanmayız. 2-0 yenildiğimiz göztepe ve 0-0 berabere kaldığımız alanya'yı ise içeride geçeriz diye düşünüyorum. artık işin şakasının kalmadığının herkes farkında. herkes top ayağındayken daha ciddi, daha dikkatli ve daha motive oynuyor.

    deplasmanlara sırasıyla bakarsak ;

    -antalyaspor
    -yeni malatya
    -kayserispor
    -rizespor
    -sivasspor
    -galatasaray
    -trabzonspor

    burası işin belki de en önemli kısmı. burada yeni malatya, galatasaray ve trabzonspor deplasmanları en zor görünen deplasmanlar. geçen sene deplasmanda malatya maçı bittiğinde bir tane bile pozisyona nasıl giremedik diye düşünmüştüm. onların da şampiyonluk potasında yer almaları ve iyi oyunları tehlikeli olabilir. zor bir maç, şu aşamada şampiyonluk potasında doğrudan bir rakibimiz ama daha kaliteli kadromuzla ve oyunumuzla onları yenersek harika ötesi bir 3 puan olur.

    diğer bir zor deplasmanda tesadüf odur ki üst üste bilmem kaçıncı sene son haftalar gelirken deplasmanda galatasaray ile oynayacağız. istatistik bilimini ve bunun tesadüfi olarak gerçekleşme potansiyelini hem bir kenara hem de insanların vicdanına bırakırsak ve saha içine odaklanırsak son haftalarda görünen puan durumu bence bu maçın sonucunu etkileyecek en önemli unsurdur. son haftalara sağlam girmek demek moral demek, sağlam psikoloji demek, kalan maçlar için daha da heyecanlanıp motive olmak demek. iki takım için de bu geçerli tabi. güzel bir maç olacağa benziyor. trabzon maçının kaderini de belki bu maç belirleyecek.

    trabzon ise son deplasmanımız. trabzon ile içeride oynadığımız maçta ikinci yarı başlar başlamaz gerçek beşiktaş gibi, özlediğimiz beşiktaş gibi oynamıştık. belki dorukhan'ın golü ofsayt olmasa çöken rakibe karşı farkı rahat rahat açacaktık ama yine de yenilmeden berabere kalmıştık. eğer ki trabzon son haftalara potada girerse -ki bence girecek gibi duruyor- ve tabi ki bizde girersek aynı gs gibi hayati bir deplasmana çıkarız. gs maçının sonucuna göre ve eksiksiz bir kadro ile mental olarak gs kadar kuvvetli olmayan rakibimizi yenebiliriz. yine de trabzon çok kaliteli bir takım dikkatli olmak lazım.

    bence diğer deplasmanlardan kayseri ve rize'yi rahat geçeriz. antalya ve sivas'a verdiğimiz averajı geri alırız ve sorumsuzluğumuzu telafi etmek için o iki maça ekstra motive olarak çıkarız. yukarıdaki 3 zorlu deplasmanı da halledersek bu iş biter. işin en güzel yanı da ligin ikinci yarısında söke söke almış oluruz şampiyonluğu.

    bu arada takviyeler ne olursa olsun kesinlikle gerekiyor. özellikle üzerinde çok durulmasa da sol bek benim acayip dikkatimi çekiyor. adriano sakat veya cezalı ise sol bekte caner asla ama asla olmuyor. belki sol açık yedeği olabilir ama bek oynayacağına 10 kişi başlayalım daha iyidir. hemen hemen bütün topları kaçırıyor, bölgesini bırakıyor, adamını kaçırıyor, çok kolay geçiliyor ve top kaybı olarak kötü bir istatistik ile oynuyor. rakipler onun savunma zaafını iyi bildiklerinden yol geçen hanı gibi orayı kullanıyorlar. medel'e ise ne olduysa henüz hazır değil gibi. bazı garip hareketler yapıyor ve kırmızı gördü görecek gibi oynuyor. hakem uyarsa bile sanki küfretmiş gibi sinirli ve ciddi tavırlar sergiliyor. belki de aşırı doğal bir adam. bunun haricinde sol açıkta lens gerçekten şöyle bir yenilenmiş gibi. hızlı, güçlü, sakin ve iyi oynuyor ama transferde de konoplyanka gibi gerçekten kalite kokan büyük bir oyuncunun ismi geçtiğinden ve o bölgeyi çok iyi kullanabildiğinden kesinlikle gelmesi gerekiyor.

    ha tabi konuşmak basit ama iş eyleme gelince ne olacağını göreceğiz.

    inşallah zafere ulaşırız.
20256 entry daha
hesabın var mı? giriş yap