1 entry daha
  • din'den kasıt nedir? evvela bunun yanıtının verilmesi gerekir.

    dinden kasıt "din-i hak islam" ise, doğru kaynaktan verilen islam terbiyesi ile çocuklarda:

    - vicdan
    - edep
    - ahlak
    - hakikatı keşfetme merakı
    - bilim üretme aşkı
    - insanlara faydalı olma şevki
    - çalışkanlık
    - vakar
    - izzet
    - cesaret

    ve benzeri etkileri bırakmalıdır.

    "madem bunları veriyorsa müslümanların hali nicedir?" diyen yüzeysel vatandaşlara islam'ın ilk çıktığı andan itibaren kaynağına yakın tüketildiğinde gerçekleştirdiği etkiyi işaret etmek kafidir.

    islamiyetten önce araplar yeryüzünün en geri kalmış toplumlarından iken, islamiyetten sonra 1 asır içinde döneminin en medeni ülkelerini geride bırakan devrin en ileri bilim adamlarını ve alimleri yetiştirmesine bakmak kafidir. en zayıf toplumundan türkler ile birlikte dünyaya hakim, güçlü, cesur ve lider medeniyetine geçmesini incelemek kafidir. türkler ki her zaman çin'i avrupayı, savaştıkları her toplumu yenen bir milletken, galibiyetlerinden kısa süre sonra fethettikleri ve fatihi oldukları toplumların içinde eriyen bir milletken (bknz: avrupada eriyen hun kavimleri, çin'i fethedip çinlileşen türk kavimleri) islamiyetten sonra azınlık olarak hakim oldukları her coğrafyada %10-20 nüfusla çoğunluğun türk olmasını sağlayabilen bir medeniyete dönüştü. çünkü türklerde eksik olan kan islam kanıydı ve bununla meczedince tamamlandılar. islamla cesaretleri irfana dönüştü, güçleri izzete dönüştü ve hükmettikleri halklar onların örnek türk ve müslüman karakterinden etkilenip dini hak'ka geçerken türk oldular.

    haliyle yine kaynağından islamı alabilip çocuklarımıza verebilsek sonraki nesiller de yine yeryüzünün hakimleri ve hakanları olur.
172 entry daha
hesabın var mı? giriş yap