• 26 ocak 2019 tarihinde (bugün sabah) sundance film festivalinde ilk gösterimi yapılan ve hbo kanalında gösterilecek olan 4 saatlik belgesel. konusu: michael jakson'ın safechuck ve robson isimli 2 adama çocukluklarında cinsel tacizde bulunduğunu ispatlamaya çalışıyor. belgeselde bu iki adam (36 ve 40 yaşlarında) oynuyor, mj ise arşiv resimleriyle yer alıyor. bu iki adam filmden 5 kuruş para almadıklarını, hayır için yaptıklarını söylüyor! (yedik) sundance film festivali yetkilileri seyrettiklerinden rahatsız olacaklar için sağlık görevlilerinin salonda hazır bulunacağını belirtiyor. (bak sen şu işe)

    gösterimden sonra twitter'da mavi tıklı, az takipçili fim eleştirmenleri hep bir ağızdan biz inandık, bir daha mj dinlemeyeceğiz gibi şeyler zırvalıyor. mj hayranları ise tepkili, bunlara küfrediyor. sağlığında 10 yıl fbi tarafından araştırılan mj, büyük jüri tarafından cinsel taciz (pedofili) suçlamasından beraat ettirilmişti. safechuck ise jackson'ın sağlığında cinsel taciz iddialarını reddetmişti. ölümünden sonra bu ikilinin açtığı cinsel taciz davası mahkeme tarafından reddedilmiştir. yaşarken tüm suçlamalardan aklanan biri için ölümünden sonra -kendini mahkeme yerine koyarak- suçlamalarda bulunmak ahlaksızlığın yerlerde sürünen halidir.

    bunlara en güzel cevabı ise bir film yönetmeni olan marcos cabata vermiştir: "profesyonel yönetmen olarak baktığımda, bu düzmece bir belgeseldir, kurbanların tek bir sözüne bile inanmadım, utanmazlar ve kötü oyuncular, yönetmen ve senaryo kötünün kötüsü, puanım 1/10."

    micheal jakson birilerine itaat etmediği için öldürülmüştü. they don't care about us şarkısında "beni yönetemezsiniz, korkutamazsınız, beni öldüremezsiniz, beni rahat bırakın" diye feryat figan bağırıyordu. öldü bu sefer de imajını bitirmek için belgesel yapıp pedofili yaftası yapıştırmaya çalışıyor adiler.

    edit: wade robson'ın neden ifadelerini değiştirdiğiyle ilgili bir belgesel daha yapmışlar. wade sahtekardır wade mj ölene kadar (27 yaşına kadar) birlikte çalışmışlar. ölümünden sonra iş bulamamış, yalvarmalarına rağmen mj müzikalinde kendisine iş vermemişler. bitik duruma gelmiş bir looser yani. 27 yaşında iken cinsel tacizin ne olduğunu bilebilecek durumda olduğunu söylerken 37 yaşına gelince cinsel tacizin anlamını bilmiyordum deyivermiş ! mj ile tanışık olup neverland'da kalan bir çok çocuk taciz iddialarını kesin bir dille reddetmişken sadece bu sahtekar wade yıllar sonra ifadesini değiştirip tacize uğradığını iddia ediyor.
162 entry daha
hesabın var mı? giriş yap