5 entry daha
  • bir oktay rıfat hikâyesi.

    hatta bu bir film değil tiyatro oyunudur esasen. yıllarca devlet tiyatrolarında oynanmış bir oyundur. film için senaryolaştıran üstad macit koper'dir. harikulade müziğini de nedim otyam yapmıştır.

    kadın erkek ilişkilerini ve işçi sınıfının ahlâk anlayışını, "hani marjinal bizdik!" mottosunu yıllar yıllar önce yıkarak, türk kadınının ilişkiler konusunda neleri göze alabileceğini, piç erkekle efendi erkek arasındaki bariz farkları işçi sınıfı karakterleri üzerinden kaba tabirle, kadınların efendi adam yerine neden piç tercih ettiğini, istedikleri adamla birlikte olmak uğruna neleri göze alabileceklerini, yozlaşmış ilişkilerin nasıl normalleştirilerek sineye çekildiğini çok güzel anlatır. hem genç hem çok güzel bir kadının yoksulluk içindeki hayatını, kafesteki kuş benzetmesiyle özgürlük arayışını, evliliği, erkeğin arzularına hizmet eden bir mal olabilmeyi kurtuluş yolu olarak nasıl kabullendiğini görürsünüz.

    --- spoiler ---

    rüya sahneleri komikti. pembe panjurlu ev hayali, sisler içinde...
    --- spoiler ---

    kadınların ayılıp bayıldığı, koynuna girmek için yarıştığı adamlar için ahlâk kurallarını yerle bir eden bu alt kültür, kendi arayışlarını, umutlarını vakitsiz öten çil horoz benzetmesiyle derdini anlatıyor.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap