4 entry daha
  • bilinçli tüketici için satın alım sonrası verilen hizmet önemlidir. insanlar artık tamah etmek yerine hakkını aramayı seçiyor. bir zamanların tamam değiştiririz diyen esnafı artık aynı şeyi yapmayıp zararı kendi kucaklamak yerine tüketiciye atıyor. tüketici de bu gibi durumların önüne geçmek için market zincirlerini talep eder oldu. tabi tek neden bu değil.

    zincir marketler tüketici ihtiyaçlarına daha çeşitli cevaplar veriyor. adet çok olduğu için fiyatı kırıp daha çok tüketici çekebiliyor. yerel markette ise böyle bir durum söz konusu değil. sağdan soldan meyve-sebze-süt ürünü getirtip marketinde satmadıktan sonra yerel market mal üreten markalara sadece pazar olur.

    türkiye gıda sektörü büyük fırsatlar kadar büyük zararlar da barındırıyor. bir kere çoğu şehirde belediyelerin ekmek fabrikaları var. fırıncılar bu düşük bütçeli ekmek fabrikaları ile yarış içindeler. bakkallar zincir marketlerle yarışıyor. bunların dışında doğrudan yabancı yatırımla ülkeye fabrika açmış gıda markaları var. bu fabrikaların ürettiği gıdayı türk şirketler üretmeli ki pazarın yabancılar elindeki payı azalsın. zincir market sektöründe artık a101 bim i destekliyorum. ilerleyen zamanlarda real, metro gibi olup uluslararası piyasada boy göstermeleri türkiye ekonomisi için de olumlu olacaktır. he bu demek değildir ki kartel oluşturup yabancıyı hiç sokmayalım. rekabet olmalı ki tüketici mağdur olmasın.

    bakkalımdan genelde ekmek alıyorum. onun dışındaki ürünler bu marketlere göre gerçekten pahalı kalıyor. örnek vermek gerekirse sütte 1 tl, salçada 3tl, yumurtada 5tl gibi farklar çıkabiliyor.

    bakkal dahil ülkenin ayakta durması kalkınması için üretim şart. sadece ticaretle bir yere kadar ilerlenir. al satla çark bir yerde tıkanır.
1485 entry daha
hesabın var mı? giriş yap