• 2019 yılı şubat ayında, hazine ve maliye bakanı ve aynı zamanda cumhurbaşkanı'nın damadı olan berat albayrak tarafından açıklanmış yeni projedir. amacı yükselmiş sebze-meyve fiyatlarını,üreticiden tüketiciye belediyeler vasıtasıyla aracı olmadan aktarmaktır.

    1924 yılında kurulan cumhuriyet halk fıkrası - 1935 yılında cumhuriyet halk partisi adını almıştır- parti tüzüğünü oluştururken ilkelerini hazırlamaya başlamıştır. 1927 yılında 6 ok teması adı altında ilkeleri belirlenmiştir.

    bu ilkelerden "halkçılık" oku,chp'nin iktidarda ya da koalisyonda iken devamlı uygulanmaktaydı. günümüz de hazine ve maliye bakanı ve aynı zamanda cumhurbaşkanı'nın damadı olan berat albayrak, partisinin almış olduğu bu kararla kurucu ilkelerden uzaklaşıldığını ve ülkenin geldiği hali dolaylı yoldan bize göstermekte görevli olmuştur.

    naçizane fikrimdir ki ; kurucu parti olan chp'nin "6 ok" ilkesi günün şartlarında en zeki yurttaşlar tarafından geleceğe yönelik düşünülmüş olsa da,zamanla ülkenin içerisinden geçtiği süreçten kaynaklı göz ardı edilmesi ve dışa bağımlı hale getirilmesi yeteneksiz insanların suçuna ithafen ,tekrar 1927 mantığına dönmesi gurur verici bir etki yapmıştır.
539 entry daha
hesabın var mı? giriş yap