4 entry daha
  • devlet üniversitesi mezunu olmasının, uygulamada edinilen tecrübeye nasıl bir etkisi olduğunu anlamadığım kriterdir. nitekim bu kriteri koyan birisinin bu konuya olduğu gibi herşeye dar bir çerçeveden baktığı belli olduğundan bir zahmet bu kişi benim müvekkilim olmasın.
    devlet üniversitesinde bir hukuk fakültesine giren bir öğrenci düşünün. derslere gitmeyerek, geçmiş yılların fotokopilerinden çalışıp, yatarak sınıf geçsin. diğer bir öğrenci ise birkaç matematik neti daha olmadığı için tek isteği olan hukuk fakültesine vakıf üniversitesinde devam etmiş olsun. vakıf üniversitesindeki öğrenci % 70 devam zorunluluğu altında çoğu dersine girmiş olsun, etraftan topladığı fotokopilerden değil, kendi araştırmalarıyla, muhakeme yeteneğiyle mezun olmuş olsun.
    demem odur ki, bizim halkımız ne yazık ki hiçbir zaman şu önyargılarından kurtulamıyor. avukatın devlet üniversitesinden mezun olması bir başarı kriteri değildir. avukatın başarılı olması, birkaç matematik netine, mezun olduğu üniversiteye bağlı değildir. çalışkan, araştırmacı, zeki olmasına, muhakeme yeteneğinin yeterli olmasına bağlıdır.
    umarım söylediklerimi anlayanlar çıkar, çünkü ben bu önyargılı yaklaşımlardan bıktım artık. devlet üniversitesinden başka bir kritere bakmayanları son zamanlarda çok duyar oldum.
    devlet üniversitesinden mezun olması lazım diyen arkadaşa son sözüm, vakıf üniversitesi mezunuyum, yüksek lisansı devlet üniversitesinde bitirdim, devlet üniversitesinde doktora yapıyorum. olur mu?
    herkes haddini bilsin, oturduğu yerden kimse ahkam kesmesin!!!
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap