10 entry daha
  • gözaltımdaki ve yanaklarımın üst kısmındaki minik yağ bezelerini (bunlara milia deniyor sanırım) yok etmek için doktorumun uyguladığı uygulama.
    öncelikle uyuşturucu bir krem sürüyorlar ama benimki çok etkili değildi ki uygulama sırasında acıyı hissettim. acıdan ziyade burnuma gelen yanık kokusu beni daha çok korkuttu. gözlerinizi ışından korumak amacıyla kapattıklarından uygulamanın nasıl ilerlediğini de bilmediğinizden, yanık kokusu gelince korktum. hatta doktorumla diyaloğum şu şekildeydi;
    -canınız fazla yanarsa bildirin.
    -tamam hocam
    -şimdi başlığı değiştiricez. dediğim gibi farklı 2 tarama yapıcaz
    -tamam
    -şimdi sağ göz altına geçiyorum
    -tamam
    -..
    -ayyy
    -çok mu canınız yandı
    -evet canım yandı ama asıl korkutan aldığım yanık kokusu
    -evet o koku olacak çünkü yakıyorum
    -hmm
    yani yakma işlemi olduğunu biliyordum ama bu kadar kokuyu almak malesef korkuttu.
    neyse çok uzattım. yaklaşık 4-5dk süren uygulamadan sonra krem sürüp beni paketlediler. 2 tane krem yazdı doktor biri yaraları çabuk iyileştiren fito, diğeri de bol miktarda kortizon içeren fucicort. fucicortu ilk 3-4 gün yoğun ve kontrollü kullandım.
    doktordan çıktığımda yanaklarım yanıyordu ve kıpkırmızıydı. ertesi gün de kızarıklık devam etti. günde 4-5 kere kremi tazeledim. 2. gün fondoten kullanabileceğimi söylemelerine rağmen kullanmadım. 2.gün kızarıklık yaraya döndü, açılan yaralar kabuk bağlamaya başladı. yanaklarım ve göz çevrem kabuk bağladığından dolayı güldüğümde yüzüm kırış kırıştı. aynaya baktıkça moralim bozuldu ve sanki kırışıklıklar kalacakmış gibi hissettim. bugün 4. gün cildim biraz daha yumuşamış ve yüzümü yıkarken kendiliğinden soyulduğunu farkettim. 10-15 gün içinde sonucu göreceğimizi sonra da kontrole gitmem gerektiğini söyledi doktorum. şimdilik iyi ya da kötü diyemeyeceğim çünkü yüzüm kabuk içinde. ama sonrasında editleyeceğim.

    edit: aradan yaklaşık 10 gün geçti. hiç yara izim kalmadı, kabuklar döküldü, uygulama yapılan bölge soyuldu. milialar gitti mi? hayır. bir seans daha gerekebilir demişti doktorum. kontrole gittiğimde anlayacağız ne olduğunu. ama asıl uygulaması gereken bölgelere hiç uygulamamış. umarım daha fazla para alabilmek için seans sayısı artırılmıyordur. 2 seans parasını baştan ödeseydim de o yüzümün kabuk bağlaması olayını tek seferde atlatsaydım..

    edit2: neredeyse 1 ay olacak. benim milialarda gözle görülür bir azalma yok. kontrol diyerek verdiği randevuda 2. uygulamayı yapacakmış doktor. haftaya 2.uygulama sonrası değişimleri de editleyeceğim.

    edit3: dün kontrol randevum vardı. kontrol randevusu seansa dönüştü tabi. miliaların azalmadığını gördüler. üstelik sadece göz çevremdekilerin geçmesini istediğimi anlamışlar. durumu belirttim; memnun kalmadığımı ve tüm milialarımdan kurtulmak istediğimi, bir yanlış anlaşılma olduğunu söyledim. sadece göz çevremdekilere müdahale edildi desem, o da yok. yani göze taktıkları gözlük sebebiyle göremediklerini düşünüyorum. bu seansta gözlüğü kaldırıp göz çevremdekilere de müdahale ettiler. önceki seans 4-5 dk sürmüştü; bu seans yaklaşık 15 dk sürdü. biraz özenildi. daha çok canım yandı, daha fazla yakıldı. sonuç olarak yine daha büyük bir alanı kıpkırmızı olan bir suratla geziniyorum ortalıkta. aslında kıpkırmızı değil de kırmızı çilleri olan bir surat. yakıştı diyenler bile var. özellikle perşembe günü yaptırıyorum ki cuma günü gözlük falan idare ediyorum. pazartesiye biraz daha toparlamış oluyor. bu kez de memnun kalmazsam tedaviyi sonlandıracağım. max 2 seans denmişti zaten.

    edit4: kontrol randevumdan sonrasını yazmamışım. bu konuda çok fazla yeşillendiren de oluyor; o sebeple buraya yazayım devamını. 2.seanstan sonra daha fazla yara izi ve daha fazla acı vardı. toparlanması yine yaklaşık 10 gün sürdü. göz çevremdeki ve elmacık kemiğimdeki milialar geçti. fakat üst yanak kısmındakilerde bir değişiklik yok. hala duruyorlar. göz çevremdeki milialar geçti fakat yara izleri henüz geçmedi.bölge yakılarak yaraya dönüştürüldüğü için, acaba geçecek mi diye kaygı duymuyor da değilim. çoğu milia şimdilik pembe bir yara izine dönüştü. 2 gün sonra tekrar kontrolüm var. bu izler geçecek mi? en fazla 2 seans gerekir denen tedavim neden beklediğim sonuca ulaşmadı? 3. seansı istediğinde dr'a "muayenede detaylı analiz etmiyor musunuz?" dersem tartışır mıyız? 3.seansı yaptırmalı mıyım? editlemeye devam ederim artık. milialardan kurtulana kadar kaç edit gireceğimi merak ediyorum.

    edit5: aradan neredeyse 1 yıl geçti. milialar duruyor. çok az da olsa bi azalma oldu ama yanak bölgemde. asıl sıkıntı olan göz çevresi aynı. e yanak bölgesindekileri cilt temizliğine gittiğinizde zaten temizliyorlar. kısaca bu uygulama bi b*ka yaramadı sözlük. hatta uygulama kabuk bağlama ve soyma eylemiyle birlikte derimi inceltti gibi hissediyorum, sanki göz altlarım hassaslaştı ve kırıştı. bu psikolojik de olabilir bilemiyorum emin değilim.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap