33 entry daha
  • ön açıklama : daha önce bir feminazi ile mesajlaşmalarımda kendisine bazı gerçekleri dile getirmiştim kadınlar neden böyle olduğu konusunda. şimdi bu başlık altında gerçekleri dile getirmenin uygun olduğunu düşünerek başlıyorum:

    doğumdan başlıyoruz konuyu açarak geleceğim.
    kız ve erkek kardeş beraber büyür ve birbirlerinin cinsel organlarını görür, kız çocuğu daha o yaşlarda kendinde bulunmayan penise içerler ve kendini eksik görmeye başlar işte aşağılık kompleksinin temeli burada atılmıştır bu daha başlangıç. daha sonra büyüdükçe bu kez buradan başlayan kıskançlık duyguları electra etkisi adını verdiğimiz olayla annesine yönelir babaya karşı anneyi rakip görür. hatta bir çok kadının rüyalarında annesini ölü olarak görmesi gerçekleştirmek istediği bir arzunun yansıması olarak yorumlanmıştır psikanaliz tarafından. anneyi rüyasında öldürür ve babayı elde eder ...
    devam ediyoruz yaş yaş
    aşağılık kompleksinin diğer görünüşü yaş ilerledikçe bu kez anneye yönelir çünkü kendisine bir penis veremedi diye anneyi sorumlu tutar kız çocuğu ve nefretini ona yansıtır ( nietzsche bu yüzden demiştir erkek ruhunun derinliğinde kötüdür oysaki kadın felakattir diye )
    yani daha çocukken bile nefret ve kıskançlık tohumları hızlıca yeşerir.
    bu sebeplerden ihtiras ve kıskançlık kadının ruhsal dünyasında erkeğe göre kat kat fazladır
    kadın bu kompleksten penis edinmenin yerine çocuk edinme isteği gerçeklestiği zaman kurtulabilir
    kadın yetişkin hale gelir bu kez kendisini yetersiz gören kadın ( işte yetersizliği burada yakalıyoruz ) çekiciliğini kullanarak ödünleme yani telafi yoluna giderek kendini rahatlatır burada eksikliğini gizlemek için ilkel bir yöntem seçtiğini görüyoruz ( argo tabirle göğüs bacak açmak dekolte vermek vsvs )
    bu durumu şöyle yorumlar psikanaliz kadın bu acımasız ihtiraslarından dolayı yüksek derecede bir adalet duygusuna sahip olamaz ( işte bir eksiklik daha bu sebepten kadından yönetici olmaz , siyasi olmaz olamaz olmamalı )
    yine nietzsche ne demiş " dünyayı yöneten erkek, demek ki erkek her konuda kadından daha güçlü, o halde gücü fazla olanın sevgi gücü de fazla olacaktır.. " neden böyle diyor yukarıda saydıklarımdan dolayı çünkü kadın dünyayı bırakın hiç bir şeyi yönetemez yönetmemeli

    bu kadar psikolojik argüman yeter diyorum ve başka konulara giriyorum fakat unutulmamalı ki bu saydıklarımdan dolayı kadın yetersiz görülmüştür erkek karşısında ...

    daha önceki entrylerimde haksız rekabetten dolayı kadınların geri planda kaldığını söylemiştim, yani okutulmadılar yok sayıldılar vs fakat günümüze bakalım şartların eşit olduğu dünyamızda üst düzey şirketlerin kaçının başında kadın ceo vardır sizce ? yüzdeye vurursak çift hanelere ulaşır mı ?
    hemen bir kaç örnek sunacağım şimdi dünya ileri gelenlerinden

    microsoft:
    https://news.microsoft.com/…?section=senior-leaders

    tesla:
    http://ir.tesla.com/…-governance/board-of-directors

    coca cola:
    https://www.coca-colacompany.com/…oard-of-directors

    apple:
    https://www.apple.com/leadership/

    dünyada en çok tanınan şirketleri seçmeye çalıştım sonuç malum.

    yine ülkemizden acı bir sosyolojik tespit sunacağım :
    - bir sürü amaçsız insanın izlediği yarışma programlarına bakalım örnek o ses türkiye survivor bilmem ne bilmem ne. kaç tanesini kadın yarışmacı kazanmış merak ettiniz mi? bu yarışmalar zeka veya yetenek ölçmez biliyorum bu örneği verme sebebim kadın daha kendi hemcinsine güvenmiyor onu kıskanıyor başarılı bulmuyor bu sebepten kadınlara oy gitmiyor takdir edersiniz ki bu aptal yarışmaların izleyici kitlesinin çoğunluğu yine alt orta sınıf kadınlardır. daha siz kendinizi yeterli görmüyorsunuz ki dünya nasıl görsün ?
    yine çok aptalca gelebilir ama incelendiği zaman aynı sonuca ulaştırır bizi o muhteşem süper kahramanlar neden kadın olmaz? captan amerika, spider man vsvs kadın karakterler ise genelde bu kahramanların karşısındaki kötü adamların yanında 2.roldeki kötü kadınlar olarak karşımıza çıkar. çünkü kimse kadının kurtarıcı olduğuna inanmıyor gerçekçi gelmiyor dinlerdeki kurtarıcı figürler bile hep erkektir. ister mesih diyin ister mehdi. neden yine psikolojiye bağlanıyor konu çünkü kadın yetersiz bulunuyor. milli destanları inceleyelim rus, türk, arap fark etmez güçlü figür erkektir kurtarıcı erkektir, bilgin kişi erkektir, düşünce öncüsü erkektir peki neden kadın değildir ?

    bu saydıklarım aslında birer gerçeği işaret ediyor erkek genel anlamda kadından üstündür. itiraz gelirse peşinen söylemem lazım ki hukuk önünde modern dünya da tabi ki herkes eşittir ben sadece belli gerçekleri dile getirdiğim için feminazilerin hücumuna uğradım aslında hiç böyle niyetim yokken. madem öyle feminist kudurtmak başlığı altında hepsine birden bir gönderme olsun bu entry

    edit: imla
hesabın var mı? giriş yap