10 entry daha
  • yaşadığım durum yüzünden ben de aynı kanaate vardım.

    2018 temmuzunda huawei p20 telefonu babam için polonya media martk'tan satın aldım ve türkiye’de pasaportuma işlettim. fakat üzerinden henüz 6 ay geçmişken telefon kapandı ve fastboot denilen bir ekranda takılı kaldı. sorunun ne olduğunu anlayamadığım gibi herhangi bir çözüm de getiremedim. sözde “global” olan ve media markt’in satarken bana verdiği “her yerde garantisi var” teminatına karşılık huawei müşteri hizmetlerini aradım. her arayışımda bana farklı yaklaşımlarda bulunan müşteri hizmetleri herhangi bir çözüm getiremediği gibi her biri birbiri ile çelişen çözümler sundu. yaşadığım yerden 100-150 km uzaklıkta olan yetkili servisine iki kez gittim, yazılımdan kaynaklı sorunun çözülmesinin mümkün olmadığını ve yurt dışından aldığım için ilgilenemeyeceklerini söyleyerek konuşmama müsaade dahi etmeden yolladılar.

    media markt ise garanti konusunda ne kendi müşteri hizmetleri ile ne de huawei müşteri hizmetleri ile ortak bir kanıya varamadı ve benimle ilgilenmedi. tekrar huawei’i aradığımda benimle ilgilenen müşteri temsilcisi bana; “telefonunuz polonya’dan alındığı için bazı avrupa ülkelerine kullanılabilir fakat yeni gelen güncelleme yüzünden türkiye’de kullanılamıyor, ben elimden geleni yapıp güncellemeyi alacağım ve telefonunuza aktarmak için uğraşacağım” diyerek umut verip iletişim bilgilerimi aldı. bir süre bekledim, geri dönüş yapılmayınca aradım. bu seferki müşteri temsilcisi gayet laubali bir tavırla daha önce konuştuğum müşteri temsilcisini yalanlayıp, ben bu işin eğitimini aldım yapılacak herhangi bir şey yok, diyerek bütün çözüm yollarını kapatarak sözde kurumsal ve dünya çapındaki bu firmanın kalitesini gözler önüne sermiş oldu.
    üstelik garantisi geçerli olduğu halde yapmadıkları gibi yeter ki yapılsın parası sorun değil,dememe rağmen de bir şey değişmedi.

    ufacık bir yazılımsal sorunu dahi çözemeyen, alındığı yer dışında hiçbir yerde kullanılamayacağını anladığım huawei hem beni hayal kırıklığına uğrattı hem de büyük ayıp etti. bundan sonra ne tavsiyede bulunurum ne de satın alırım. aldığım ürünü kullanamıyorum,teşekkürler huawei. bunu telafi etmeyip beni uğraştırdığı yetmezmiş gibi üstüne sergilediği saygısız tavır da müşterilerine karşı olan ilişkilerinin sadece ticari amaçlı olduğunu kanıtladı.

    bu durumu son olarak birkaç sitede yayınladım,kimsenin başına gelmesini istemem. cimer üzerinden tüketici haklarına başvurdum. bana bu kadar sorun yaşatan bu firma ve çalışanları ile işim bitmedi. hakkım olan hizmeti alacağım.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap