• aslen noldor elfleri tarafindan 7 adet olarak yaratilan, guclu bir iradeye sahip bir kullanicinin elinde bir ba$ka palantir'in etrafi ba$ta olmak uzere istedigi yeri gormesini saglayan "seeing stone". numenor'un cokmesinden sonra elendil tarafindan middle earth'e getirildiler. ba$ palantir osgiliath'da idi, digerlerini ayni anda gorme yetenegi olan bu palantir'i sirasiyla minas ithil, minas anor, amon sul, annuminas, orthanc ve elostirion kulelerinde yer alan palantirler izler.

    elostirion'daki palantir sadece eldamar ve undying lands'e baktigindan elendil'in olumunden sonra buradaki palantir'i elfler geri alir, son ringbearer kafilesi ile de eldamar'a geri gotururler. minas ithil'deki palantir, sauron tarafindan ele gecirilir, orthanc'daki palantir'i saruman alir, annuminas ve amon sul'daki palantirler kaybolur, osgiliath palantir'i de kaybolur sava$lar sirasinda. minas tirith palantir'i ise gondor steward'larinin korumasi altina girer.

    war of the ring sonunda, aragorn hem orthanc'in hem de gondor'un palantir'lerine hukmeder, sauron'un elindeki palantir ise barad dur ile yok olur...
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap