6 entry daha
  • örnekköy ve yeni girne'nin sınırını oluşturan altınyol'un diğer tarafı.

    uzun zamandır uğramadım. girne caddesini altınyol'a bağlayan köprülü kavşak tarafından başlar. ana cadde sayılabilecek bir caddesi üzerinde muhtarlık ve ilk taşındığımız 90'ların sonunda karşısında bir pideci bulunurdu. köşede çingene müzisyenlerin takıldığı kahvenin önünden eski chevrolet'ler ve çalgı heyetleri kiralanabilirdi. muhtarlığın yanında izbe ötesi bir lokanta gibi bir yer ve güzel bir kasap sucuğu yapan kasap aklımda. düz devam ettiğimizde inci şener ilköğretim okulu solumuzda. oralarda emlakçı ve ışıkçı var. ilerlediğimizde çerezci, tekel bayii. sağ tarafta eskilerin bakkalı şimdilerin iddaa bayii. köşede eskiden lara kebap, şimdilerde çok iyi ürünler yapan bir pastane. dört yol ağzına geldik. sağda emniyet müdürlüğü, karşıda köşede bir tekel bayii ve kırtasiye. pastane ve manav, yıllardır orada köşede duran kokoreççi. biraz daha ilerlediğimizde özçelik gibi mağazalar.

    cadde biraz daralıyor, sağda ve solda yan yana bir sürü esnaf. pideciler, karışıkçılar, karate salonu. ara sokakları makedonya göçmenlerinin yoğun olduğu bir muhit ve onlara özgü ara dış cephesi bir noktaya kadar fayansla kaplı apartmanlar. devam ediyoruz, ileride yol ikiye çatallanıyor ve oralarda nergis başlıyor.

    tam bir orta direk mahalledir dedebaşı. lüks de sayılmaz, köhne de. gece ya da gündüz epey hareketlidir. hayat standardı olarak komşusu olduğu bostanlı'dan aşağıda, şemikler ve örnekköy'den yukarıda demek yanlış olmaz herhalde.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap