3 entry daha
  • çizgi film karakterlerinin boşlukta olduklarını fark edene kadar yere düşmeden koşabilmelerinin çizgi filmde olmayan hâli.

    ekleme: #86678141 numaralı giride ilginizi çekebilecek şeyler yazıyor efendim.

    (bkz: kuantum mekaniği)
    (bkz: allah'ın yasaları ve kuantum mekaniği)

    "bâzen düşünüyorum da, sanki sünnetullah insan merâk edip sonucun izini sürdükçe devreye giren bir sistem gibi geliyor bana. çok erken yaşlarımda hisettiğim tuhaf bir şey bu. çocukken gece yalnız kaldığımızda korkarız ya, arkamızda biri varmış gibi bir his oluşur, kafamızı çevirip bakarız, hiçbir şey yoktur, ama korku geçmez, “kafamı çevirme hızımla kafamın arkasında saklanıyorsa” diye bir vesvese düşer ya içimize hani, onun gibi bir şey… meselâ yaratıcının insanoğlu merâk edip ne olduğuna bakma ihtiyâcı hissedip bakabilecek seviyeye gelip bakmadığı sürece atom diye bir şeye ihtiyaç duymaması, yağmur yağdırmak için buharlaşan suya ve diğer koşullara ihtiyaç duymaması, eğer bir kaynaktan temiz bir su akıyor ise bu kaynağın ortaya çıktığı noktanın görünmeyen gerisinde bu sonuç için gerekli hiçbir şeye ihtiyaç duymaması; ancak insanoğlu merâk edip baktığı sürece de hiçbir zaman gâfil yakalanmayıp hemen bir sebep halk ediyor olması gibi bir iddiâ ortaya atacak olursak tabii ki bunu deney yoluyla ispatlamak mümkün olmaz, ancak dikkat edin aksini de ispatlayamayız!

    her şeyin algılandığı kadar mevcut olduğu, hattâ algıdan ibâret olduğu, hattâ ve hattâ gözlem olayının bizzât kendisinin bir “gerçeklik” halk edilme vesîlesi olduğu biraz sonra değineceğimiz kuantum teorisinin de ta kendisidir. matrix filmi en popüleri olmak üzere bu teorinin üzerine kurgulanmış dünyâ kadar hollywood filmi mevcuttur. ve işin en “eğlenceli” kısmı da aksini ispât etmenin mümkün olmaması."
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap